www.elllobregat.com
La Generalitat destina 3,5 milions per subvencionar activitats d’impacte
Ampliar

La Generalitat destina 3,5 milions per subvencionar activitats d’impacte

viernes 03 de julio de 2020, 08:00h
El Consell Català de l’Esport va publicar fa uns dies la convocatòria de subvencions per a la realització de les activitats esportives i actes que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica, executades durant la temporada 2019-2020.

El Govern ha adoptat mesures de flexibilització de les bases reguladores del procediment per evitar perjudicis als beneficiaris i donar viabilitat màxima a actuacions afectades pel context generat per la Covid-19. Enguany, l’import total dels ajuts és de 3,5 milions d’euros, 2,5 milions més que en l’anterior convocatòria.

Aquest import, que s’ha incrementat en 2,5 milions d’euros respecte a l’anterior convocatòria a causa dels efectes que la pandèmia de la Covid-19 està tenint en l’activitat del teixit esportiu català, beneficiarà les entitats per a la realització de les activitats esportives i actes que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica.

La convocatòria, a la qual podran optar tant entitats públiques com privades sense finalitat de lucre, permetrà fer front a despeses generades per l’organització i promoció d'activitats esportives; altres projectes assimilats a congressos, jornades, etc.; tasques d'arxiu de documentació; l’elaboració de publicacions i estudis relacionats amb l'àmbit de l'esport; activitats de preparació o adequació d'espais per a la realització de les activitats, i l’organització d'esdeveniments internacionals a Catalunya.

Enguany, però, les bases s’han modificat de manera excepcional per les circumstàncies extraordinàries derivades de la prevenció i la lluita contra la Covid-19, de manera que també se subvencionaran les següents actuacions especials: Despesa de manteniment, consums, lloguers, proveïdors, serveis bàsics, subministraments, sous del personal durant l'aturada de l'activitat i durant les fases de desconfinament i nova normalitat; Adquisició de material de neteja i protecció, i despesa en processos de desinfecció per fer front a la pandèmia; Elaboració de protocols i procediments Covid-19 per activitats i ús instal·lacions esportives; Gestió i formació de recursos humans de l'organització o instal·lació en protocols i procediments Covid-19, i Adquisició de material fungible de difusió i comunicació per garantir una bona gestió de la posada en funcionament de les activitats.

Les activitats objectes de subvenció s’han d’haver realitzat entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 d'agost de 2020, tot i que també se’n beneficiaran les no realitzades a causa de la Covid-19 però que hagin suposat una despesa, així com les que han hagut de ser ajornades per l’efecte de la pandèmia, per a les quals s’amplia el període de manera excepcional fins a l’1 de novembre de 2020.

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils a comptar a partir de dijous dia 25 de juny, un cop publicada la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les sol·licituds i la resta de tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts s'han de presentar únicament per via telemàtica a través del portal Tràmits gencat (tramits.gencat.cat) del Departament de la Presidència, utilitzant el sistema de signatura electrònica.

Criteris pels campus d’estiu
D’altra banda, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) ha elaborat el document ‘Criteris bàsics per a l’organització de les activitats esportives d’estiu per a menors de 18 anys’ amb la finalitat de minimitzar el risc de transmissió del virus i, alhora, reduir l’impacte negatiu que la pandèmia està tenint sobre el teixit esportiu de Catalunya, amb una afectació especial en el col·lectiu d’infants i adolescents.

Així mateix, la SGEAF ha realitzat, amb la col·laboració del Departament de Salut, un càpsula formativa adreçada a les persones que actuaran com a responsables de prevenció i higiene en aquestes activitats. L’existència d'aquesta figura així com la realització d’aquest curs formatiu són obligatòries en totes les activitats, tal com estableixen els corresponents protocols aprovats pel Pla PROCICAT.

Les persones que hagin d’assumir aquesta tasca hauran de visionar la càpsula i, a continuació, signar una declaració responsable en la qual asseguren haver presenciat el vídeo i haver entès els conceptes que s’hi expliquen i que hauran de posar en pràctica tant en la preparació com durant el desenvolupament de les activitats. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios