www.elllobregat.com

CULTURA I CINEMA

SEAT obre casa a Barcelona
Ampliar

SEAT obre casa a Barcelona

Por Joan Carles Valero
Aquest estiu SEAT estrena Casa a Barcelona i convida a tots els catalans i visitants de Catalunya a participar en un ampli programa d’activitats: exposicions, xerrades, concerts, un atractiu restaurant i, per descomptat, cotxes

Situada a la confluència del Passeig de Gràcia i la Diagonal, Casa Seat és un nou espai que neix amb la voluntat de retre tribut a la ciutat que va veure néixer a la companyia fa 70 anys i, al mateix temps, amb el compromís de ser un lloc des del qual mirar al futur

Oh! Benvinguts, passeu, passeu.

de les tristors en farem fum.

A casa meva és casa vostra,

si és que hi ha casa d’algú

Jaume Sisa va llançar el 1975 la cançó «Qualsevol nit pot sortir el sol», amb una tonada que encapçala aquestes línies i que bé podria ser la banda sonora d’una invitació a visitar la nova aposta de l’automobilística Seat. Que la companyia de Martorell hagi denominat Casa Seat la seva iniciativa d’obrir al cor de Barcelona un nou espai ciutadà més enllà del típic concessionari, és tota una declaració de principis. Indústria, mobilitat i Casa és el trilema de Seat sobre el qual pivota el present i futur de l’empresa.

En l’era post covid, la mobilitat individual és molt important i seguirà sense ser un luxe, perquè en el futur seguirà havent cotxes ja que, per exemple, és molt difícil portar a l’àvia en un patinet o en una bicicleta. A través de la nova marca Seat MO, la companyia inaugura una unitat de negoci de mobilitat individual i res contaminant a través d’patinets i motos elèctriques, de venda i per compartir. Perquè la mobilitat és un dret fonamental que també volen gaudir els joves sense tantes possibilitats d’accedir als cotxes. De cara a definir aquesta micromovilidad sostenible i neta a la nova societat urbana, Casa Seat es configura com el lloc on la ciutat es mou en base a tres eixos: productes, partners i plataformes.

Concerts gratis de Liceu Vermut

Però ara és el moment de gaudir de les activitats de Casa Seat durant els mesos de juliol, agost i setembre. Per exemple, assistint a algun dels concerts gratuïts del cicle organitzat en col·laboració amb el Gran Teatre de Liceu de Barcelona i dins de el nou projecte Liceu Vermut. Unint tradició i avantguarda, aquest estiu, reconeguts intèrprets de l’escena nacional i internacional reinterpretaran algunes de les peces operístiques més famoses des dels seus respectius estils musicals. Amb aquesta iniciativa, les dues institucions s’uneixen per acostar el gènere líric a nous públics i ampliar la tasca que desenvolupa el programa Under 35 d’Liceu, patrocinat per Seat.

La primera d’aquestes trobades musicals va ser el 26 de juny protagonitzada per Andrea Motis i Ignasi Terraza, dos referents de l’jazz català reconeguts arreu del món. Els dos músics van oferir una vetllada en què van repassar partitures de clàssics de l’òpera.

L’11 de juliol i 4 de setembre, noves actuacions

L’11 de juliol, l’escenari serà per al pianista Francesco Tristano, conegut per la seva originalitat a l’hora de combinar la notació contemporània amb l’electrònica experimental. Un jove artista inspirat tant per Johann Sebastian Bach com pel techno de Carl Craig que encarna a la perfecció l’esperit d’aquest cicle de concerts. Finalment, el 4 de setembre, els visitants de Casa Seat podran acomiadar l’estació estival al costat de l’jazz de Marco Mezquida, que ha demostrat la seva versatilitat en col·laboracions amb artistes tan diversos com la cantant Sílvia Pérez Cruz, el guitarrista flamenc Chicuelo o la ballarina Sol Picó.

Casa Seat neix amb la voluntat d’integrar-se a l’agenda cultural de la ciutat promovent la trobada entre persones de diferents àmbits, la circulació d’idees i l’accés a propostes de qualitat. L’agenda actualitzada d’activitats amb les que la companyia vol dinamitzar i integrar-se en l’ecosistema cultural, artístic i empresarial de la ciutat està disponible en https://casa.seat.

Taules rodones per debatre el futur

També durant els mesos de juliol i agost, Casa Seat seguirà explorant com serà el futur de la mobilitat a través de taules rodones. Per exemple, fa uns dies va tenir lloc una nova sessió del cicle de conferències «Infraestructures i Mobilitat per a una Barcelona de segle XXI», organitzat pel Cercle d’Economia. I el 2 de juliol un altre debat sobre Com està afectant la covid-19 a les campanyes de màrqueting i comunicació? De quina manera s’estan adaptant als nous hàbits de consum? En aquesta trobada presencial, ofereixen les seves reflexions Xavier Mas, Corporative Màrqueting Director de Caixabank; Víctor Sarasola, director de Màrqueting de SEAT Espanya i director comercial de CUPRA a Espanya, i Cristina Burzako, directora de Màrqueting i Publicitat de Telefónica Espanya. Lluís Torra, president del Club de Màrqueting Barcelona, ​​serà l’encarregat de moderar la conversa.

El 9 de juliol, els reptes del transport

Quins són els reptes de les empreses de transport de passatgers en un estiu com l’actual? Com evolucionarà el sector per donar resposta a la situació? En aquest debat presencial es comptarà a Casa Seat amb les respostes de Javier Gándara, president de l’Associació de Línies Aèries (ALA) espanyola i director general d’Easyjet a Espanya; Manel Villalante, director general d’Estratègia i Innovació de Renfe, i Mario Massarotti, CEO de Grimaldi Logística Espanya. Sònia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau, serà l’encarregada de moderar aquesta trobada. Totes aquestes activitats són gratuïtes.

11 de juliol, l’evolució musical

Com sonen les partitures operístiques si les interpreta Francesco Tristano? Aquest músic, conegut per la seva originalitat a l’hora de combinar la notació contemporània amb l’electrònica experimental, oferirà la seva revisió de peces clàssiques en un concert únic organitzat en col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu. Aquest és el segon d’una sèrie de tres concerts on reconeguts músics na-cionals i internacionals ens mostraran les seves reinterpretacions d’èxits ja escoltats al coliseu barceloní.

Trobades sobre geopolítica i planificació

Així mateix, a la nova seu se celebraran trobades amb experts en geopolítica, i planificació i desenvolupament per conversar sobre de quina manera la situació generada per la covid-19 afectarà els països africans i en vies de desenvolupament.

L’ampli espai, amb un disseny molt cuidat, es posiciona com un hub on redissenyar la mobilitat del demà i, d’aquesta manera, afrontar els reptes actuals a través de la co-creació de solucions al costat de diferents actors públics i privat

La cuina és important en una Casa

La nova seu barcelonina de la companyia de Martorell acull el nou concepte culinari Ametller Origen Mercat d’Autors, que uneix productes de qualitat amb el mestratge dels millors xefs. La carta inclou receptes dissenyades per xefs de renom com Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Christian Escribà, Josep Maria Kao i els germans Colombo, que es poden degustar en un cafè-restaurant que accepta reserves per gaudir d’un menú degustació i una visita exclusiva a l’ espai a partir de l’1 de juliol.

L’oferta culinària de l’espai inclou les receptes japoneses de Hideki Matsuhisa, la cuina xinesa de Josep Maria Kao, l’estil tradicional de Nandu Jubany i l’herència italiana dels germans Max i Stefano Colombo. Així mateix, la carta també oferirà les dolces creacions de Patricia Schmidt i Christian Escribà, a més del forn ecològic de Jordi Morera, guanyador del premi World Baker atorgat per la Unió Internacional de Fleca i Pastisseria.

Menú degustació i visita per 35 euros

El menú degustació que permetrà assaborir algunes de les millors creacions d’aquests prestigiosos restauradors, així com gaudir de l’espai en una visita exclusiva, té un preu de 35 euros. La reserva de les primeres places ja està oberta i pot trobar tota la informació sobre el procés i els torns de menjar a https://casa.seat.

Situat a la planta a peu de carrer de Casa Seat, el cafè-restaurant constitueix un atractiu més de l’espai per la seva oferta gastronòmica sostenible i innovadora. La proposta d’Ametller Origen serveix per completar l’experiència dels visitants del nou espai, on també podran gaudir de peces d’arts vives inèdites crea-des per alguns dels talents més prometedors de Barcelona.

Exposició exo-dramàtica de Recreatius Federico Lorca

Una altra activitat destacada d’aquest estiu serà l’exposició Recreatius Federico Lorca, una instal·lació exodramática basada en l’obra teatral de Lorca. Es podrà visitar l’última setmana de juliol i les dues primeres setmanes d’agost. En aquesta original exposició, l’obra de Lorca es transforma en màquines interactives, Recreatius Federico, una instal·lació exo-dramàtica d’Alex Peña.

L’imaginari del poeta i dramaturg Federico García Lorca ha estat reinterpretat, remesclat i actualitzat en format còmic, novel·la gràfica o teatre contemporani. Un exo-drama és per a Alex Peña un espai en el qual el treball gira a l’entorn del drama, fora però unit a ell. ‹Recreatius Federico’ se centra precisament en traslladar a la instal·lació interactiva algunes de les obres més destacades del poeta i el seu context treballant sobre un concepte clar: «quan el llegat artístic es converteix en souvenir, la literatura dramàtica es torna joc».

Apropiació cultural i mercantilització d’icones

La instal·lació reflexiona sobre l’apro-piació cultural i la mercantilització de les icones artístiques, polítiques o socials mitjançant un espai recreatiu i interactiu en el qual un total de set màquines esperen l’espectador. Per articular aquesta proposta, que ja ha passat pel Centre Federico García Lorca de Granada, el Festival de Tardor de Madrid o el Teatre L’Artesà al Prat de Llobregat, Penya s’ha acompanyat de diferents tècnics i artistes. L’objectiu és fer realitat el futbolí que representa l’amor de Don Perlimplín amb Belisa, la space invaders Lorca vs. Dalí, la grua de Bernarda Alba que reparteix premis com la peineta original d’Adela, el perfum de Pepe el Romà o el ventall signat per les protagonistes del «drama rural»; les Sense Barret o Boles de Sang.

No hi falta tampoc, en aquest exo-drama de el segle 21, la màquina destinada a oferir canvi, imatge tradicional dels recreatius de barri «aquest senyor assegut a la cantonada» que ara se’ns figura com un Lorca en bata o Yerma, una altra de les seves obres mestres, convertida en una Torre Eiffel dispensadora de preservatius exclusius i d’edició limitada. Una articulació que pretén apropar el públic i fer-lo partícip del procés, invisibilitzant a les Sense Barret (amb música i vídeo de Los Volubles), jugant al futbolí (amb banda sonora de Daniel Alonso de Pony Bravo) o gaudint d’una partida a Cada-qués Invaders (amb música de Yunke Junk Preachers), el videojoc original estil ARCADE creat per a l’ocasió.

Espai sonor especial

Pablo Peña i Darío del Moral (Fera) han estat els encarregats de generar l’espai sonor global amb col·laboracions de diferents artistes, així The Gardener costat de Stay p MSTR (BSN Posse) s’han fet càrrec de la composició de ‹Boles de Sang’ amb l’aportació vocal de Laura García-Lorca; Rocío Márquez ha estat l’encarregada de posar veu a ‹Yerma, la nuit’, Alicia Acuña a ‹La grua de Bernarda Alba’ o Fera per a ‹Així que passin cinc euros’ acaben de compondre la banda sonora que acompanya la instal·lació i que és un reflex del disc Cançons populars gravat per Lorca, al piano, i la Argentinita a la veu i les castanyoles.

Recreatius Federico és un dispositiu a mig camí entre la instal·lació i la representació que incorpora premis, música, vídeo i interacció.

Hi haurà altres activitats que Casa Seat anirà anunciant a través de la seva pàgina web https://casa.seat i del seu perfil a Instagram (@casaseat). Després d’enumerar tots els personatges de còmic i de ficció de l’imaginari popular, Jaume Sisa finalitzava la seva cançó «Qualsevol nit pot sortir el sol» dient...

Oh! Benvinguts, passeu, passeu.

Ara ja no hi falta ningú,

o potser sí, ja me n‘adono que tan sols

hi faltes tu...

També pots venir si vols.

T’esperem, hi ha lloc per tots.

El temps no compta ni l’espai...

Qualsevol nit pot sortir el sol.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto