www.elllobregat.com

ESTIMADA NATURA

Montserrat i el seu encant
Ampliar

Montserrat i el seu encant

Per Marina Serrano Pérez (BCN Content Factory)

Montserrat posseeix un dels principals atractius turístics de Catalunya. La muntanya té un valor paisatgístic, cultural, agrícola i forestal, és a dir, una muntanya que et sorprendrà!

El nom de Montserrat s’explicaria per la fulla dentada d’una serra que es veu segons el lloc on es miri. En el seu entorn natural trobem l’alzinar, el pi blanc, el til·ler, l’avellaner, el roure i el teix, entre d’altres que cobreixen gran part de la muntanya. El bosc mediterrani és el tipus de vegetació que predomina a quasi tot Montserrat.

A més, en quant a la fauna, actualment hi ha diferents tipus d’ocells, esquirols, gats moscats, ratapinyades, senglars, cabres salvatges, rèptils i amfibis.

Aquest entorn d’interès consta d’una extensió de més de 7.500 hectàrees, de les quals 1.765 són Reserva Natural dins d’unes 3.483 hectàrees del Parc Natural. A més, unes 4.085 hectàrees són espais protegits i el Patronat de la Muntanya de Montserrat és l’organisme rector i gestor del parc natural.

Pla de desenvolupament del parc

Després d’anys de perdre terres conreades en aquesta zona, s’ha impulsat un pla de desenvolupament del Parc Rural de Montserrat que estableix 61 mesures concretes i s’està iniciant, per exemple, un banc de terres per recuperar les parcel·les abandonades amb algun potencial per tornar-se a conrear.

A més, per als emprenedors del sector primari, el banc de terres es combina amb Espais Test, una espècie d’incubadores. Una idea amb la qual els emprenedors agrícoles inicien la seva activitat en terrenys proporcionats pel Parc Rural de Montserrat durant uns anys, per a que després continuïn amb els seus.

Telèfon: 938350644

Email: [email protected]

Web: muntanyamontserrat.gencat.cat/ca/inici

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto