www.elllobregat.com

ESTIU URBÀ A L'HOSPITALET

Tot a punt per estar en forma: ampliació de l’oferta d’esbarjo a L’Hospitalet
Ampliar

Tot a punt per estar en forma: ampliació de l’oferta d’esbarjo a L’Hospitalet

Per BCN Content Factory

Els poliesportius de L'Hospitalet obren durant tot l’estiu i també els caps de setmana. Els mesos de confinament s’ha aprofitat per fer el manteniment dels poliesportius municipals i és per això que no cal fer l’aturada tècnica de l’agost i les instal.lacions romandran en servei els 7 dies de la setmana

Els poliesportius municipals de L’Hospitalet romandran oberts tot l’estiu, es a dir, sense tancar a l’agost per fer l’aturada tècnica necessària per mantenir-los al dia. Les instal·lacions van reobrir el 29 de juny amb forces renovades i adaptades a la nova situació sanitària, amb totes les mesures que garanteixen la seguretat de les persones usuàries i dels treballadors i de les treballadores.

Des del març, quan els poliesportius van haver de tancar per l’alarma sanitària, s’ha aprofitat per realitzar les tasques de manteniment i que cada any obliguen al tancament de les instal·lacions. És per això que aquest any els poliesportius romandran oberts tot el mes d’agost, els caps de setmana inclosos, la qual cosa suposa una ampliació de l’oferta d’esbarjo a la ciutat durant el període estival.

Per garantir la seguretat de persones usuàries i personal s’han establert diferents mesures. Entre altres, s’exposa l’aforament màxim de cada instal·lació, s’han senyalitzat itineraris de circulació a l’interior, s’han col·locat mampares en els punts d’atenció al públic i s’ha establert la desinfecció, neteja i renovació de l’aire condicionat de manera constant en tots els espais.

Suspensió de les quotes als abonats

D’altra banda, amb el tancament de les instal·lacions al març, es van suspendre les quotes a les persones abonades als poliesportius municipals. Pel que fa al rebut del març, que ja s’havia cobrat, es compensarà amb diferents procediments l’import que correspon al període de tancament, durant el qual no es va poder gaudir del servei. Totes les persones abonades han rebut un correu electrònic amb els mecanismes de les compensacions i la informació sobre les mesures de seguretat.

Per promoure hàbits saludables

L’H treu l’activitat física als parcs i altres espais lliures de la ciutat

L’Ajuntament de L’Hospitalet posa en marxa aquest estiu un nou programa d’activitat física per a tots els públics que es farà en parcs i altres espais a l’aire lliure de la ciutat.

LH Esport a l’aire lliure dona continuïtat a L’H Esport a casa que la Regidoria d’Esports va posar en funcionament a través de les xarxes socials per tal de promoure els hàbits saludables i l’activitat física durant el confinament.

Saludable per a tothom

Ara, en el marc de la nova normalitat, els poliesportius municipals s’obren al territori per oferir a la població una programació d’activitats gratuïta i oberta a tothom. Totes les activitats es realitzaran seguint els protocols de seguretat i prevenció davant la Covid-19, amb el manteniment de distancia entre els participants o la recomanació d’utilitzar mascareta, entre d’altres i en general, i amb mesures singularitzades per a cada apartat.

Cinc tipus d’activitats assequibles

Al capdavant de les activitats als parcs i altres espais a l’aire lluire, hi haurà els monitors dels poliesportius de la ciutat, que han dissenyat 5 activitats assequibles que es fan del 6 de juliol al 10 de setembre, en horari de matí (9 hores) i tarda (19 hores). Aquestes activitats es faran als parcs de Can Buxeres, l’Alhambra, Bellvitge, les Planes, de Pedrosa, de la Marquesa i de la Cabana; a la plaça dels Cirerers i a la pista d’atletisme del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord. Les activitats són les següents:

Gent gran

Aquest apartat està destinat a facilitar la pràctica de l’exercici físic a aquest col·lectiu, per a la millora de la salut, la prevenció de patologies físiques i psicològiques, tot afavorint la cohesió dels grups i les relacions interpersonals, per tal de millorar la qualitat de vida.

Taitxí

Fa anys que es desenvolupa un programa de taitxí als parcs de la ciutat durant l’estiu. El taitxí és una pràctica apta per a totes les edats i condicions físiques, i ajuda a la millora de l’equilibri (físic i mental), la concentració, la fortalesa, la flexibilitat, la mobilitat, la coordinació i la memòria.

Posa’t en forma

A través de l’execució d’exercicis senzills de baixa intensitat, en aquesta activitat s’exercitarà la resistència aeròbica, la força i la flexibilitat per al bon funcionament de l’aparell locomotor, treballant també la coordinació i l’equilibri.

Pilates

En aquesta modalitat es proposen exercicis que busquen la tonificació dels músculs, l’increment de la flexibilitat i millores en la respiració, entre altres.

Joc en família

El joc crea un ambient de pertinença i benestar que genera vincles afectius que ens acompanyen tota la vida. A partir d’a­questa premissa, es plantejaran jocs tradicionals per passar una bona estona compartint l’experiència amb altres famílies.

Actuacions a vuit camps municipals

Renovació de la gespa artificial de vuit camps de futbol

Al llarg d’aquest estiu, vuit camps municipals de futbol de L’Hospitalet renoven la gespa artificial dels seus terrenys de joc. Es tracta dels camps de futbol 11 Can Buxeres, Florida, L’Hospitalet Centre, Provençana, Feixa Llarga i Pubilla Cases, i dels camps de futbol 7 Can Buxeres i Puig Gairalt, on juguen equips de diferents categories i és utilitzat per escoles esportives.

L’ús intensiu dels camps en entrenaments i en competicions al llarg dels anys ha ocasionat un desgast elevat, que dificulta la pràctica del futbol en condicions òptimes.

En l’operació de renovació, s’hi instaŀla un sistema de gespa artificial d’última ge­neració que compleix els requisits que de­mana la FIFA per a la pràctica del futbol de competició. A més, s’hi incorpora una base elàstica que afavoreix l’absorció d’im­pactes a la superfície i garanteix la seva durabilitat en condicions òptimes d’ús.

Els treballs consisteixen en la retirada de la gespa actual, la coŀlocació de la base elàstica sobre l’asfalt i, a sobre, la nova gespa artificial, de 42 a 50 mm d’altura, formada per fibres de polietilè.

Noves porteries

A més, entre altres, s’hi instal·len noves porteries, es canvien les reixes de les canals perimetrals de recollida d’aigües i es pinten els marcatges del terreny de joc.

Seguint pautes mediambientals, el material substituït, gespa, sorra i cautxú, serà reutilitzat per a altres usos. Així, en la línia de fomentar l’economia circular i millorar els criteris de sostenibilitat en les obres —tot evitant una més gran generació de residus i disminuint la producció de CO2—, el projecte inclou la recuperació del cautxú actual dels camps de futbol, 39.300 m2 de gespa artificial, i la seva reutilització al 100% per a usos esportius i ornamentals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto