www.elllobregat.com

UN ESTIU DE FEINA

La Fira de Barcelona escalfa motors a L’H: al setembre es reprèn el calendari
Ampliar

La Fira de Barcelona escalfa motors a L’H: al setembre es reprèn el calendari

Per BCN Content Factory

Fira de Barcelona protegeix els seus esdeveniments amb un precís protocol antiCovid en el seu retorn a l’activitat a la tornada de l’estiu. La seguretat i prevenció davant la covid-19 s’ha elaborat amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic

Espais amplis que garanteixin el distanciament físic, inteŀligència artificial per controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents als seus recintes, possible control de temperatura als accessos i sistemes de ventilació reforçats. Aquestes són algunes de les mesures previstes en el protocol de seguretat i prevenció davant la covid-19 que ha elaborat Fira de Barcelona en coŀlaboració amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Així, la institució firal pretén oferir les màximes garanties de seguretat per a treballadors, organitzadors, expositors i visitants de cara a la prevista represa de la seva activitat a partir de setembre.

Alimentària, ajornada a maig de 2021

Després del parèntesi obligat per la pandèmia, Fira de Barcelona es prepara per reprendre la seva activitat en l’últim quadrimestre d’enguany amb la celebració d’esdeveniments com la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, BizBarcelona i Ocupació, FoodTech, el saló Nàutic, IBTM, Smart City Expo World, Congress, Ocasió o Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast, entre d’altres, i l’objectiu de ser un motor de la reactivació econòmica i social. Respecte a Alimentària, es torna a ajornar al maig de 2021.

Per realitzar-lo amb la màxima seguretat possible, s’ha desenvolupat un detallat manual resultat d’una anàlisi exhaustiva de més de 400 processos associats a la celebració de fires i congressos i per al qual s’han identificat prop de 1.000 mesures de mitigació possibles, que, entre altres coses, contempla l’eliminació d’alguns processos i elements que puguin generar interaccions de risc innecessàries.

Una activitat semblant a un gran centre comercial

El director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, ha destacat que “davant la nova realitat derivada de la pandèmia, la institució, com no podria ser d’altra manera, prioritzarà la seguretat de tots els participants en els esdeveniments que està previst organitzar en els recintes de Montjuïc i Gran Via en l’últim quadrimestre de l’any». En aquest sentit, ha posat en valor el protocol elaborat en col·laboració amb acreditats experts tècnics i epidemiològics i ha assenyalat que “l’activitat de Fira s’assembla per les seves característiques a la d’un gran centre comercial amb el valor afegit de tenir una major traçabilitat pel que fa a la identitat i contactes dels assistents professionals”.

“Hem fet un detallat anàlisi de cadascuna de les accions que tant visitants com expositors, treballadors i proveïdors duen a terme en els salons i s’implementaran mesures per minimitzar els riscos, amb l’objectiu de celebrar-los en les millors condicions i tornar a ser una important palanca per a la tan necessària recuperació econòmica”, ha afegit el director general de Fira.

Inteŀligència artificial per aforaments

Entre les principals mesures que s’adoptaran destaca l’aposta per digitalitzar de manera integral algunes activitats pròpies dels esdeveniments firals com els sistemes d’acreditació en línia, el pagament cashless en tots els locals dels recintes i la venda de serveis on line. S’habilitaran, sempre que sigui possible, més punts d’accés a les instal·lacions, amb sistemes d’entrada i acreditació mitjançant mòbil i amb la possibilitat de fer-ho amb hores prèviament assignades per evitar cues. Així mateix, es contempla, en cas necessari, el control de temperatura dels assistents mitjançant càmeres tèrmiques o equips portàtils en els punts d’entrada.

Un cop els participants estiguin dins del recinte, es controlaran els aforaments i fluxos de visitants mitjançant innovadors sistemes d’intel·ligència artificial, se separaran els circuits d’entrada i sortida, i es podran traçar els moviments i contactes realitzats pels assistents. Així mateix, es redissenyaran els espais firals per assegurar la separació entre persones, es durà a terme un control automàtic d’aforament en zones comuns i es millorarà el sistema de ventilació mitjançant l’ús de filtres antibacterians i major freqüència de renovació de l’aire. Igualment, hi haurà punts de control per a l’ús de màscares sanitàries i es desplegaran dispensadors de gel desinfectant per tot el recinte. Les àrees comunes i els punts de contacte freqüent tindran una neteja reforçada.

Protecció en estands i congressos

Els estands tindran un disseny adaptat als nous requeriments, més oberts i amb superfícies més fàcils de netejar, amb aforaments reduïts i higienització reforçada. Es desaconsellarà el lliurament de materials als expositors i visitants (documents, fullets, packs benvinguda, etc.), i la seva distribució estarà limitada a tot el recinte. Pel que fa a l’activitat congressual, s’asseguraran aforaments que respectin les distàncies de seguretat i es complementaran amb la seva retransmissió digital per millorar l’expe-riència de l’usuari i augmentar l’audiència global.

En els serveis de restauració es reforçaran els controls higiènico-sanitaris en tots els processos, es lliurarà el menjar en unitats individuals tant en els locals com en els estands i s’instal·laran mampares.

Assistència mèdica i zones d’aïllament

El manual inclou també el reforçament dels punts d’assistència mèdica, amb zones d’aïllament i personal degudament equipat, així com un apartat centrat en la informació de les mesures de mitigació del risc de contagi que es transmetrà a tots els expositors i visitants d’un esdeveniment per garantir el coneixement dels protocols, tant per anticipat com a l’arribar al recinte.

Finalment, es preveuen mesures de prevenció i seguretat per als processos de muntatge i desmuntatge, així com formació a personal i col·laboradors en les noves pràctiques de prevenció. L’acompliment de les mesures, que serà controlat per sistemes automàtics i personal propi, comptarà, a més, amb un comitè operatiu d’emergències que reavaluarà periòdicament els possibles riscos i adaptarà les mesures en cas necessari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto