www.elllobregat.com

ESTIMADA NATURA

Parc de Torreblanca
Ampliar
Parc de Torreblanca

Els racons verds de la comarca

Per Lucas Cañete (BCN Content Factory)

Indrets on passejar, fer esport o gaudir de l'ombra dels arbres, els parcs naturals del Baix Llobregat ofereixen tot això i més a aquells que es perden pels seus amagatalls i racons emblemàtics

Amb l'arribada del clima estiuenc, i després d'haver superat el que semblava un confinament etern, molta gent vol fer "via fora" i gaudir del bon temps. I al marge de les característiques platges del sud de la comarca, hi tenim els parcs naturals, aquells indrets per on poder passejar, fer esport o gaudir de l'ombra dels arbres acompanyats d'amics o d'un bon llibre. Alguns d'aquests racons verds tenen la seva pròpia personalitat i compten amb els seus propis castells, laberints o palmeres.

Llacs i laberints

Emplaçat entre Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, i molt a prop de Sant Feliu de Llobregat, es troba el singular Parc de Torreblanca. Aquest jardí creat a finals del segle XIX té llacs, salts d'aigua, un jardí laberíntic i la torre que dóna nom al parc. L'espai té una vegetació abundant per observar-la caminant i esplanades verdes on descansar rodejat de natura.

També situat entre tres municipis, en aquest cas entre Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern, hi és el Parc de la Fontsanta. Inaugurat l'any 1995, en aquest espai també és clau la vegetació, a més dels camins per passejar a l'ombra dels arbres, els jocs per als més petits de la família i la pista de skate, per aquells més hàbils.

Un altre parc on l'aigua té un protagonisme important és el de Can Vidalet, a Esplugues. És un lloc que per una banda té estancs i llacs amb oques i ànecs, i per altra, molta vegetació. És un tresor verd clau en una zona amb moltíssima població concentrada.

Passeig entre palmeres

Cornellà i Corbera comparteixen una característica i no és el 'Cor' de les primeres lletres del nom: ambdós municipis tenen uns parcs on s'alcen majestuoses palmeres. En el cas cornellanenc, hi són al Parc de Can Mercader. Aquest lloc té una superfície enorme (10,5 hectàrees) per on passa també el Canal de la Infanta i la línia de ferrocarril, que meravella als més petits de la família. Al centre del parc es conserva el palau, acompanyat de jardins, terrasses i la plataneda.

A Corbera podem visitar el Parc de les Palmeres, on aquestes són les protagonistes, com el seu nom indica. Aquest és un racó molt més petit i íntim que Can Mercader, situat al nucli urbà del municipi i amb una rampa que acaba en un mirador, des d'on s'aprecia la natura de l'entorn. El parc era anteriorment el jardí d'una família acomodada que estiuejava a Corbera. Si ja coneixeu aquests parcs, podeu apropar-vos al Parc de Can Buxeres, a l'Hospitalet de Llobregat, on també en podeu trobar d'aquestes singulars plantes.

Màgia verda

Castelldefels pot presumir de tenir un dels parcs més singulars de la comarca i de Catalunya: el Parc del Castell. És un espai verd privilegiat, que serveix com a nexe entre el centre de la ciutat i la muntanya on es va aixecar la fortificació que la defineix. A la falda del castell llueix la vegetació, creant un paisatge natural i màgic alhora.

Igualment màgic és el Parc del Roserar, a Sant Feliu de Llobregat. Aquest espai singular està gestionat per l'Associació d'Amics de les Roses de Sant Feliu, que cuida una part del roserar i organitza activitats obertes als veïns, relacionades amb el manteniment dels rosers i la promoció d'aquest espai.

Per als més petits

Davant la necessitat de trobar un racó verd que no sigui únicament atractiu i tranquil, sinó que també resulti divertit per als nens i nenes de la família, hi podem destacar dues de les moltíssimes opcions disponibles a la comarca. A Esplugues es troba el Parc de La Solidaritat, que actua com a pont entre els barris de La Plana i Pubilla Cases. A més de ser un nexe d'unió pel veïnat, te una zona de jocs ideal per als infants, on destaquen els seus tobogans gegants.

Cornellà, municipi veí, també té una alternativa per a ells i és el Parc de La Infanta, amb parterres de gespa, grans arbres i dues zones de joc infantil. També hi ha pistes de bàsquet i instal·lacions per fer esport.

Fons europeus per preservar-los

El passat maig el Govern va autoritzar una subvenció del fons europeus FEDER a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a la restauració i millora de la xarxa de parcs metropolitans. La quantitat era d'1.177.685 euros, i els ajuts suposen la meitat del pressupost total, que arriba als 2.355.371 d'euros.

La subvenció es concentrarà en actuacions a sis parcs històrics de la xarxa de 51 espais verds gestionats per l'AMB. El Parc de Torreblanca, Can Vidalet, Can Mercader i Can Buxeres (a l'Hospitalet) són els escollits de la comarca. No sobra dir que aquests espais són claus en el desenvolupament de la nostra societat, ja que a més de tenir gran valor paisatgístic, donen autèntic aire als veïns, que poden patir diàriament els efectes de la contaminació. No podem perdre cap d'aquests racons verds.

Laberint del Parc de Torreblanca
Ampliar
Laberint del Parc de Torreblanca
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto