www.elllobregat.com

AMBAIXADORS

“Ara que ha arribat la calor, el cos demana estiu!”
Ampliar

“Ara que ha arribat la calor, el cos demana estiu!”

Toni García, Director d'Art a Apolo Films i regidor d'El Prat En Comú a l'Ajuntament del Prat

“Per anar amb nens recomano, sens dubte, les zones de la platja del Prat”

Per BCN Content Factory

Aquest estiu havíem planejat anar a Galícia, ja que no la coneixem gaire, i ja teníem els bitllets agafats per l'agost. Veurem si podem fer el viatge com estava previst.

Els meus racons preferits de la comarca són el mirador del semàfor de la platja del Prat, i els espais naturals del Delta del Llobregat.

Donat l'atabalament de les vides que tots portem, aquests són dos espais que conviden a la calma i al passeig relaxat. Sóc molt habitual d'aquests emplaçaments.

Si parlem de restaurants que acostumo a freqüentar, doncs, per sopar tranquil·lament anem al restaurant Ona nuit. I per un dinar amb bona oferta local i amb un espai exterior molt ambientat, anem al restaurant Cèntric Gastro!

Recomano visitar del meu poble, diria que un lloc molt especial és, sens dubte, Torre Muntadas. Un espai creatiu a on trobem la seu d'UNZIP Arts Visuals, el dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat que conforma el punt de referència de l'art contemporani i la producció visual, també hi ha el Teatre Kaddish que és un centre de creació, programació i formació en les arts escèniques, obert a nous creadors, de caràcter interdisciplinari, que col·labora amb artistes de totes les arts i finalment, la Sala d'Art Josep Bages, la sala d'exposicions sorgides de la convocatòria d'arts visuals, l'exposició col·lectiva d'artistes del Prat i exposicions organitzades pel Departament de Cultura.

Al costat hi trobareu també El Lloro, Serveis de Joventut, que és un equipament adreçat a les persones joves del Prat i és el centre de referència per a les polítiques de joventut a la ciutat.

Un altre espai ben recomanable és el Cèntric. Un equipament cultural gran i modern, que aglutina diferents serveis: la Biblioteca Antonio Martín, l'Arxiu Municipal, l'Auditori, les sales d'estudi, la sala d'exposicions, el Gastrobar i disposa d'aparcament públic. És un espai sempre ple d'activitats, exposicions i propostes molt engrescadores per visitar en qualsevol moment.

Per anar de tapes, és molt recomanable el Cafè L'Artesà. Un històric espai molt emblemàtic, al bell mig de la ciutat amb un gran espai obert a l'exterior, amb tanca a tot volt, ideal per tapes en família doncs els petits poden moure's sense perill.

Un altre espai molt recomanable per tapes és el Restaurant Rustic, un establiment amb anys de servei, però modern i amb una cuina molt innovadora i atractiva per unes fantàstiques tapes amb amics, que poden acabar en sopar allà mateix. I per prendre una copa a l'estiu, un lloc molt recomanable són les guinguetes de la platja del Prat. Hi ha vàries, amb diferents estils, però totes en un emplaçament immillorable per fer una copa nocturna especial.

Recomano comprar del municipi, per descomptat, un dels productes emblemàtics, com els de proximitat de pagès del Prat i les reputades carxofes o els dolços melons locals. Els podeu trobar especialment els dissabtes al matí al Mercat de Pagès. I durant tota la setmana a les botigues de pagès i als mercats del Prat.

Un altre producte que també és realment recomanable és l'estrella de la gastronomia local., el pollastre pota blava. Aquest es pot trobar també a les diferents botigues de venda de pollastre local i als mercats de la ciutat.

Si parlem d'esport, el Prat és una ciutat plana i això afavoreix molt els passejos i caminades des del nucli de la ciutat, cap a espais com la vora del riu Llobregat, els espais naturals del terme municipal o la mateixa platja.

Per la mateixa raó, la bicicleta és un gran element per moure's i fer esport per la ciutat. Hi ha molta tradició de ciclisme i molts grups d'afeccionats.

Per anar amb nens recomano sens dubte, les zones de la platja del Prat que disposen de moltes opcions per passar un dia amb els petits, ja que la mateixa platja, envoltada d'espais naturals ja és prou atractiva, però a més està equipada amb dutxes, WC, guinguetes, etc. Des del Prat es pot anar caminant, en bici, en bus, etc.

També hi trobem allà el CRAM. El Centre de recuperació de la fauna marina, una visita que ajuda als infants a entendre i conèixer millor les problemàtiques que actualment amenacen el medi marí. Les visites estan adaptades a totes les edats i s'adrecen tant a centres escolars com al públic adult o familiar.

El meu millor estiu

En tinc diversos, ja que m'encanta l'estiu. Potser tinc un record especial de l'estiu del 92 en què vam anar a Veneçuela, on vam descobrir uns espais verges tan especials com el Salto del Ángel, en plena selva veneçolana, per exemple.

Enguany serà molt diferent, perquè després de tot el confinament viscut tenim més ganes que mai de sortir i tornar a fer coses d'estiu en família, com fem cada any, i ara que ha arribat la calor, el cos demana estiu!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto