www.elllobregat.com

AMBAIXADORS

“És l’hora de prendre consciència que hem de fer més comerç local i menys multinacional”
Ampliar

“És l’hora de prendre consciència que hem de fer més comerç local i menys multinacional”

Oscar Rando, cofundador del festival Esperanzah

“Cal visitar la Colònia Güell, el seu museu, la cripta Gaudí i la seva fira modernista”

Per BCN Contetn Factory

La veritat és que no tinc plans per a l'estiu, ja que una cosa que hem hagut d'aprendre en aquest període, és que millor no fer plans i viure, celebrar i agrair la vida segons va passant. Prefereixo tenir més confiança que tot anirà bé i que podrem moure'ns per la comarca, per Catalunya i per altres comunitats i arribat aquest moment, mirarem on anar.

Aprofito moment cunya publicitària cooperativa. La cooperativa Fem País, ha iniciat la campanya www.recompensemelssanitaris.cat. Pots gaudir d'una escapada o vacances a molts indrets de Catalunya, ajudar a reactivar l'activitat econòmica a escala local i donar part de la teva escapada perquè la gent que ens ha estat cuidant fins a l'extenuació en aquesta crisi de la covid-19 pugui gaudir d'una escapada fruit de l'agraïment col·lectiu. Una oportunitat per pensar cooperativament també l'estiu i una "nova normalitat" que sigui de veritat una nova normalitat.

Els meus racons preferits de la comarca, doncs me n'aniré de mar a muntanya pel cordó que ens uneix com a comarca. M'encanta la platja del Prat i els seus espais naturals, m'encanta recórrer el nostre riu i m'encanta Montserrat.

Restaurants que acostumo a freqüentar, diria que el més especial, és la Vinya Nova de Collbató, és un lloc especial, per la seva ubicació, la seva història i l'ànima que té el projecte. M'agrada molt també el Lâl i el Raconet Ibèric d'Esparreguera. L'artesà, el Rústic, Can Pizza, Jonh Duck i els Xiringuitos Maravillas i el Calamar del Prat i per fer barri, que és la pàtria "chica", la pàtria real, el restaurant La Brasa de Sant Cosme (el Prat) i el Bar Martiñan de Sant Joan d'espí, amb unes propostes de menús i tapes de primera.

Recomano visitar, un dia, d'hora, començar amb un esmorzar de forquilla al Restaurant la Rambla del Prat (un establiment històric) i d'aquí, un “paseíto” pel Parc Agrari, a la reserva natural de Cal Tet, visitant els seus miradors, llacunes i els carrabiners i el semàfor, per acabar a la Pineda de Can Camins, la platja del Prat i si és estiu, prenent unes tapes i alguna cosa fresca als xiringuitos. Si no ho has fet encara, has d'anar als diferents miradors d'avions que hi ha al camí de la platja. Tot un luxe per la que va ser la platja més contaminada d'Europa i ara és una reserva natural espectacular.

També recomano molt venir a Sant Cosme a l'octubre, al festival Esperanzah www.esperanzah.org i al desembre al pessebre vivent.

Ah, i al nostre camp de futbol, ​​el RDCE Stadium, que sóc perico!

Per anar de tapes m'agrada molt anar de tapes per Sant Cosme, pel Prat en general, per Cornellà i per Sant Joan d'Espí. A Sant Cosme, recomano molt La Brasa i els seus arrossos caldosos dels divendres, Casa Pedro, amb les seves bones tapes i els seus increïbles Serranitos, l'antic Casa Ramon (la casa de Manu Chao a Sant Cosme —ara Domingo—) on si avises amb temps, et poden preparar un deliciós menjar de l'Índia. Pel Prat, l'AMGO de barri de Sant Jordi (hamburgueses de primera), el Dolmar, la Castellana, el Casa Meli, o els diferents Bars Caldas, i a Cornellà l'Española (Estopa sempre present), la patata i qualsevol bar de la plaça Catalunya amb aquestes safates d'alumini de braves i popets i a Sant Joan d'espí dos gallecs de primera, Martiñan i el Bar los Faroles, amb unes tapes brutals, començant per les orelles de porc.

I per prendre una copa... He de reconèixer que no sóc molt de copes, ni de nit. Vaig treballar a la nit des dels 16 als 35 anys i ja vaig fer tota la nit que havia de fer, però m'agrada compartir amb amics i amigues algun refresc o un mojito (amb un segon de rom) al Xiringuito el Calamar a la platja del Prat. També recomano molt el xiringuito d'estiu de la Vinya Nova a Collbató, a les tardes d'estiu és un lloc màgic i un altre lloc que m'encanta, és el celler del Joan a la Rambla de Cornellà, caves i vins Pujol, un lloc també molt especial.

Recomano comprar del meu municipi, de tot! Ara és l'hora de prendre consciència de què hem de fer més comerç local i menys multinacional desconnectada de les dinàmiques comunitàries. A banda d'això, sens dubte en el mercat de pagès de cada dissabte, bones i fresques verdures de Parc Agrari, pa i cerveses artesanes i cooperatives, vins i olis de la comarca i ous pota blava de la granja Torres. També buscant per internet, trobaràs (camins de parc agrari, espais naturals, etc) pagesos locals que venen verdures en les seves masies.

Molt recomanable també, al desembre, la fira avícola del Prat, una impressionant mostra de la pagesia local que es resisteix a la desraó dels nous temps i per fer l'ullet a la nostra ciutat germana, us recomano visitar la fàbrica de cervesa artesana Cornelia de Cornellà, una mini fabrica cooperativa amb algunes de les millors cerveses artesanes del món mundial.

Si parlem d'esports, m'agrada caminar, tenim una comarca per ser caminada i descoberta a peu. Tinc moltes ganes de tornar a caminar des del Prat a Monserrat, com feia de jove amb la gent de la JOBAC i la comunitat cristiana Sant Jordi. Caminar per Monserrat, Sant Ramon, la ruta del canal de la infanta, les coves de Can Riera o el Puig Vicenç i les increïbles vistes des del seu vèrtex geodèsic. M'agrada molt també pujar al castell de l'Eramprunyà i connectar amb el Garraf o les passejades per les nostres platges. Per anar amb nens recomano sempre a la Vinya Nova, és d'aquests llocs on menges, passes la tarda i saps que els nens caminen per aquí jugant a futbol, ​​veient els animals.

M'agrada molt el turisme industrial i visito recurrentment la Colònia Sedó, el seu museu, la turbina que va ser de les més grans del món en el seu temps i les cases dels obrers. També cal visitar la Colònia Güell, el seu museu, la cripta Gaudí i la seva fira modernista i al Prat, recomano estar molt atent en xarxes socials a les dates d'obertura de la Col·lecció Etnològica Puig-Casas, una col·lecció fruit de l'esforç i la il·lusió de la família Puig-Cases del Prat que està formada per peixos relacionats amb el món agrícola del Prat des de finals del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX.

En clau cooperatiu, visiteu el bonic poble de Mura i el restaurant i l'alberg dels Caus de Mura, a on el Ferran us atendrà amb els millors menjars i el millor dels somriures.

El meu millor estiu

Els meus estius més feliços van ser al poble de la meva mare, a Extremadura, on torno cada any sense falta. Aquests estius en "calzonas", sense samarreta, jugant al carrer amb el fang, les xapes, la sorra de les obres, en els quals mai era un bon moment per tornar a casa. Els avis, la família... En un poble tothom és família i tothom té cura de tot el món.

Ara gaudeixo veient com les meves filles, els meus nebots i nebodes i els seus amics i amigues, gaudeixen d'aquesta llibertat i aquesta connexió amb el realment essencial. De nens i nenes, per ser feliços, necessitem ben poc i potser, aquest any, sigui una bona oportunitat perquè qui no té poble, vagi a alguna casa de turisme rural i es barregi amb el que allà passa.

No hi ha res que em faci pensar que aquest estiu serà més o menys especial que altres i si ho és, segurament serà per al descans, per estar amb la família i pel retrobament amb amics i família que només acostumo a veure a l'estiu.

Com ja he dit abans, anar al poble, per a mi sempre és especial, perquè em connecta amb els meus orígens i amb un temps viscut en el qual la felicitat era norma. Espero que aquest confinament, aquesta situació tan dolorosa que està provocant la Covid 19 en algunes persones i famílies, ens ajudin a connectar amb aquesta idea de felicitat comunitària, d'entendre que serem molt més feliços en la mesura que totes les persones que ens envolten, siguin també més feliços.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto