www.elllobregat.com

POBLE A POBLE

Sant Just Desvern: Entorn verd
Ampliar

Sant Just Desvern: Entorn verd

Alex Puigmal i Martí Bailac (BCN Content Factory)

Descobreix què fer i on menjar en aquest municipi envoltat de natura

Sant Just Desvern és un municipi situat en el vessant sud-occidental de la serra de Collserola, sent uns dels municipis més verds de la comarca. Forma part de l'àrea metropolitana de Barcelona i és un dels destacats municipis de la comarca que combina natura, edificis modernistes i masies. També s'aprecia la tranquil·litat que es respira i es viu, a part de la proximitat amb la ciutat comtal.

FITXA DEL MUNICIPI

  • Altura: 122 metres
  • Població: 34.123 habitants
  • Etimologia: El nom Desvern és una etimologia popular del començament de l'Edat Moderna produïda per la paronímia entre el nom comú vern i la forma medieval Verç.
  • Gentilici: santjustenc/a

QUÈ FER?

Refugi antiaeri de les Escoles

Visita obligada per conèixer un dels indrets més desconeguts de Sant Just. Gràcies a la Realitat Virtual podràs gaudir ficant-te en la pell d'aquella època.

Adreça: Carrer Montserrat, 2B, Sant Just Desvern. 08960

Correu: [email protected]

Web: http://refugi.santjust.net

Penya del Moro

Muntanya que fa de mirador de la vall de Sant Just, s'hi pot accedir des de diferents municipis. Per gaudir d'una petita caminada a la natura.

Walden 7

És un dels edificis emblemàtics del poble, situat al costat de l'antiga fàbrica de ciment "Sanson". Dissenyat pel mateix arquitecte que l'aeroport del Prat, Ricardo Bofill Levi.

Adreça: Ctra. Reial, 106, 08960 Sant Just Desvern

Web: http://www.walden7.com

Casal de Joves

És un espai de referència pels joves del municipi on s'hi poden fer diferents activitats i gaudir d'alguna funció a l'aire lliure o a les seves instal·lacions. Pot acollir diferents aniversaris o esdeveniments i ho tenen preparat per passar una bona estona.

Adreça: Av. de la Indústria, 34, 08960 Sant Just Desvern

Telèfon i correu: 933 71 02 52 | [email protected]

Web: http://casaldejoves.com

Camp de futbol

Sant Just Desvern compta amb dos equips de futbol gespa, l'Atlètic Sant Just i el Sant Just. En aquest camp s'hi desenvolupen les diferents activitats i esdeveniments relacionats amb el futbol. Ambdós equips compten amb categories inferiors.

Adreça: Carrer de Narcís Monturiol, 24, 08960 Sant Just Desvern

Web: Atlètic Sant Just (club 1); Sant Just (club 2)

La Bonaigua

És una de les instal·lacions per on més gent hi passa durant el cap de setmana. Això és perquè acull diferents esports: voleibol, futbol sala, bàsquet, hoquei patins, patinatge artístic i altres serveis, com ara la piscina interior i exterior. Actualment s'ha reformat el pavelló exterior que hi havia al costat i està en procés la construcció d'un tercer edifici per acollir més persones.

Adreça: Passeig de la Muntanya, 25, Sant Just Desvern 08960.

Telèfon i correu: 93 372 92 73 | [email protected]

Web: https://www.labonaigua.com

Can Mèlich

És un club esportiu privat que està al poble des de fa ja 50 anys. Compta amb unes instal·lacions capdavanteres en el món del fitness i de l'esport. Dins d'aquestes instal·lacions podem practicar tenis, esquaix, pàdel, vòlei platja, futbol (en camp petit) i també es pot tenir accés a la zona fitness i serveis extres que ens ofereix el club.

Adreça: Carrer Onze de Setembre, 7, Sant Just Desvern 08960

Telèfon i correu: 938 292 450 | [email protected]

Web: http://www.melichsportsclub.com/

Sant Just té molta varietat, des de fer passejos per la part santjustenca de Collserola, com visitar un refugi antiaeri de la Guerra Civil al carrer de les escoles.

Com a oferta podem trobar diferents centres cívics, esportius i culturals per tot el municipi. La Bonaigua és més que coneguda pels habitants de Sant Just, com també el camp de futbol on cada cap de setmana hi passen més de mil persones per les seves instal·lacions. Posteriorment podem passejar per la muntanya de Collserola i descobrir camins que acompanyen a la Riera de Sant Just (tot i que actualment no hi ha gaire aigua). Descobrim diferents llocs per practicar hípica a aquelles alçades de la muntanya, o per fer uns bons calçots, en la seva època pertinent, a Can Carbonell.

ON MENJAR?

El Parador

Edifici de planta rectangular que destaca el fris ceràmic que hi ha a la façana principal. L'any 1999 es va millorar el servei de cafeteria de la planta baixa i es va ampliar el servei amb restaurant a la planta superior.

Adreça: Rambla de Sant Just, 25, 08960 Sant Just Desvern, Barcelona. Telèfon: 934 73 01 04

El Mercat

És l'equipament comercial on trobem la major oferta de productes frescos i envasats del municipi. El Mercat conté una vintena de parades especialitzades i un supermercat, i l'edifici es converteix en un centre de trobada ciutadana i de servei.

Adreça: c. del Raval / c. Bonavista

Can Ginestar

Es una masia d'estil modernista on hi podem trobar l'arxiu històric municipal, la biblioteca, l'emissora municipal, els tallers d'arts plàstiques, espais per a les entitats, una cafeteria i la sala d'exposicions El Celler.

Adreça: C. Carles Mercader, 17, 08960 Sant Just Desvern, Barcelona. Telèfon: 933 72 92 26

Web: https://santjust.net/canginestar

Ateneu

Restaurant on destaca la bona qualitat de la carn. Ofereixen delicioses i variades opcions culinàries. La terrassa és molt acollidora i agradable, i la relació qualitat-preu és molt bona.

Adreça: C. de l'Ateneu, 3, 08960 Sant Just Desvern

Tel. 93 371 31 15. Correu: [email protected]

Web: http://santjust.org/ateneu/

Walden 7
Ampliar
Walden 7 (Foto: Till F. Teenck)
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto