www.elllobregat.com

POBLE A POBLE

Santa Coloma de Cervelló: Entre el poble i Gaudí
Ampliar

Santa Coloma de Cervelló: Entre el poble i Gaudí

Per BCN Content Factory

Descobreix què fer i on menjar en aquest municipi reconegut per la Colònia Güell

Santa Coloma de Cervelló té dues identitats: el poble i la Colònia. L'esperit industrial del gran arquitecte del modernisme català Antoni Gaudí es veu impregnat a l'antiga Colònia tèxtil dels Güell. Temps enrere, la Colònia Güell era més gran que el poble de Santa Coloma, de fet tenia la farmàcia al bell mig de la vila industrial. Tot i això, el nucli antic del municipi ha anat creixent i deixant al focus industrial del segle XX com a lloc de visita i turisme. Destaquen les masies del poble, Torre Salvana i, és clar, la gran obra de Gaudí i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: la Cripta de la Colònia Güell.

FITXA DEL MUNICIPI

  • Altura: 73 metres
  • Població: 8.218 habitants
  • Etimologia: Coloma és un nom propi de dona. Cervelló en llatí de Servilius, podria ser el diminutiu de cérvol.
  • Gentilici: colomí/ina

QUÈ FER?

Colònia Güell

És una antiga colònia tèxtil que guarda molt d'encant, tranquil·litat i un patrimoni excepcional, al cor de la nostra comarca. La peculiaritat de la Cripta Gaudí, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i les diferents cases modernistes obres d'arquitectes del modernisme català fan d'aquesta vila, dins del poble de Santa Coloma de Cervelló, un indret únic per on passejar, aprendre i visitar.

Masies amb encant

Destaquen Can Soler de la Torre (casa residencial dels Güell quan visitaven la Colònia), Ca N'Isbert (antiga porta d'entrada a Santa Coloma), Ca Julià de la Muntanya (va ser la residència de moltes famílies que treballaven a la Colònia).

Torre Salvana

Torre romànica, amb posteriors afegits i remodelacions del segle XIX (falsa barbacana de maó vist i finestral neogòtic) s'alça en un turonet amb vistes de la plana del Llobregat, dominant els conreus a banda i banda del riu. Hi ha moltes llegendes sobre aquesta construcció que queda estampada en forma de runes. Entre d'altres, els Akelarre o diferents ritus nocturns poden ser vistos en alguna ocasió entre rumors i xerrades de molts visitants.

ON MENJAR?

La Cosa Nostra

Menjar italià. Tapes, pizzes i Cocktail Bar.

Telèfon: 93 141 64 50

Web: https://ca-es.facebook.com/lacosanostrapizza/

Bar Restaurant La Unió

Restaurant aconsellable per famílies amb nens, menjar econòmic. Cuina tradicional catalana. Situat a la Colònia Güell, al costat de l'Ateneu.

Telèfon: 93 661 31 11

El Capritx d'en Carles Bermell

Petit i acollidor, de tracte familiar i romàntic ofereixen una cuina cuidada mediterrània.

Telèfon: 93 630 76 52

Web: https://es-es.facebook.com/elcapritx/

Torre Salvana
Ampliar
Torre Salvana
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto