www.elllobregat.com

POBLE A POBLE

Vallirana: Natura i patrimoni
Ampliar

Vallirana: Natura i patrimoni

Per Marina Serrano (BCN Content Factory)

Descobreix què fer i on menjar en aquest municipi de la comarca

Entre les serres d'Ordal i el massís del Garraf, hi trobem Vallirana, amb nombrosos d'avencs i coves, fruit d'un relleu capriciós, abrupte i pintoresc, idoni per gaudir en plena natura. El visitant té la possibilitat de combinar tota una sèrie de rutes a peu pel mitjà geogràfic amb recorreguts per la història del municipi a través del seu patrimoni, cal citar la cova Bonica —antic poblament neolític—, la capella de Sant Silvestre —interessant edifici preromànic— o els Molinots de la Llibra —dues torres d'origen medieval—. Vallirana compta amb més de vuitanta coves i avencs explorats, i obtenir així una visió global de les diverses possibilitats que Vallirana ofereix. Compta amb més de vuitanta coves i avencs explorats.

FITXA DEL MUNICIPI

  • Altura: 177 metres
  • Població: 15.006 habitants
  • Etimologia: Prové de l'antropònim llatí Valeriana derivat de Valerius.
  • Gentilici: valliranenc/enca

QUÈ FER?

Viaducte del Lledoner

Dissenyada per enginyers militars i realitzada en diverses fases, ateses les enormes dificultats que comportava l'accidentada orografia del territori.

CEM Vallirana

Centre esportiu amb piscina descoberta per refrescar-te i gaudir amb els més petits. També ideal per anar amb nens

Ruta per la natura

Vila idònia per realitzar rutes a peu o en btt i gaudir de la natura i els millors paratges naturals.

Cova Bonica

És una antiga població neolítica i el jaciment arqueològic més notable de Vallirana. Està formada per dues cambres separades per unes formacions estalagmítiques.

AMB NENS

Masia Molí de Can Batlle

La Masia Molí de Can Batlle és un equipament municipal d'interès històric i cultural format per una masia del segle XVII.

Es poden visitar alguns dels seus elements originaris, com la cuina, la llar de foc, la pica, un cup de vi, l'era, la bassa i el pati. A més coneixerem la importància del pa, així com el procés d'obtenció del blat i la farina.

ON MENJAR?

El Lledoner

En plena natura, a prop de l'Ordal, ofereixen un espai idoni per qualsevol esdeveniment, per tastar la seva cuina catalana tradicional. A més ideal per a realitzar casaments i qualsevol altre tipus d'esdeveniments.

Adreça: c. Riu Anoia, 1

Telèfon: 93 684 80 11

Web: http://lledoner.cat/

L'escut

Conegut pel seu bufet, un restaurant per gaudir en família. Cuina mediterrània i de mercat. El restaurant L'Escut és un establiment dedicat a tota mena d'esdeveniments (casaments, batejos, aniversaris, etc.) i és sobretot conegut pel seu bufet, un restaurant per gaudir en família.

Adreça: c. Pau Casals, 6

Telèfon: 93 683 11 52

Web: www.escut.com

Selva negra

Gaudeix del menjar en aquest restaurant amb conjunt arquitectònic. Amb menús diaris i de caps de setmana. A més, també hi tenen per especial per a grups, bodes, banquets...

Adreça: Av. dels Països Catalans, 167, 08759 Vallirana, Barcelona

Telèfon: 93 348 49 10

Viaducte del Lledoner
Ampliar
Viaducte del Lledoner
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto