www.elllobregat.com
Cal encetar la tardor amb un gran canvi de mentalitat

Cal encetar la tardor amb un gran canvi de mentalitat

viernes 04 de septiembre de 2020, 09:00h
Deia una cançó dels anys seixanta que "Cuando llegue septiembre todo será maravilloso".
Doncs ara mateix, quan escric aquestes ratlles a finals de juliol, m'agradaria pensar que serà així però no ho tinc gents clar. Els rebrots durant l'estiu han portat a la Generalitat, amb l'aval dels jutges, a demanar a la ciutadania que es quedi a casa i que sols surti a les coses bàsiques i necessàries. Però no n'hi ha hagut prou perquè els rebrots han continuat, especialment entre la gent jove que fa "botellò" als parcs, places i platges. Per tot plegat els governs de diversos països de la Unió Europea han demanat als seus ciutadans que no viatgin a Espanya i alguns han tancat les seves fronteres. El desastre econòmic serà monumental perquè la majoria d'hotels i apartaments turístics han estat tancats, s'han destruït molts milers de llocs de treball i damunt de les nostres espatlles encara planeja el perill de nous rebrots aquesta tardor.
Els governs locals estan intentant que les conseqüències siguin les menys perjudicials per al conjunt de la comunitat. El Prat ha creat una Taula per a la reconstrucció social, econòmica i ambiental amb l'objectiu de posar al centre les persones i s'hi ha destinat 5,5 milions d'euros del pressupost municipal. D'altres municipis també han pres mesures en la mateixa direcció.
Però queda clar que no tot és l'economia i em preocupa no saber si serem capaços d'aprendre la lliçó. Els pedagogs diuen que per instruir-se de veritat no són necessàries ni lliçons magistrals ni memoritzar sinó que la pràctica és el millor ensenyament però no sé si tots els moments viscuts des del 14 de març ens han servit per aprendre el que s'ha de fer, en situacions d'emergència com la del coronavirus. Ara per ara, sembla que no!
Per condició humana les persones gaudim i patim en l'àmbit individual i una mica egoista. Cadascú mirant per a ell però per primer cop ens hem trobat totes amb les mateixes condicions de patiment, preocupació i també divertiment (en alguna ocasió potser massa). Ara bé, penso que ha mancat fer un control molt més estricte per part de les autoritats polítiques i sanitàries, ja que no han sabut tallar de soca-rel els rebrots. Un altre problema també greu és que les retallades en sanitat des de fa uns anys han deixat el sistema, com es diu vulgarment, potes enlaire i ara costarà molt revitalitzar-lo.
Segur que la nostra escala de valors ja no és la mateixa, l'ordre de prioritats el tenim diferent i som moltes les persones que pensem que no ho hem fet bé. Caldrà, ara més que mai, encetar una tardor amb un gran canvi de mentalitat per poder sobreviure o viure, tant se val, però fer-ho amb seny, seguretat i dignitat. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios