www.elllobregat.com
Temps de pors i d’incerteses

Temps de pors i d’incerteses

viernes 02 de octubre de 2020, 09:00h
El Lionel Messi ens ha fet oblidar durant uns dies la realitat quotidiana i en lloc de parlar tant de la Covid-19 estàvem més pendents de si marxava o es quedava al Barça. Fins-i-tot hi havia enquestes a les xarxes i a les tertúlies i semblava que no hi havia un altre tema important, sols el del Messi i el Barça.

Ha estat com una glopada d’aire fresc davant de tanta pandèmia, incertesa i inseguretat en un estiu on els “nacionals” hem omplert platges, albergs, càmpings i apartaments, per gaudir uns quants dies d’esbarjo i relaxament. Sense turistes ha estat un estiu diferent, tranquil i sense aglomeracions, però ara ja tornem a la realitat de la tardor i l’hivern és fosc i trist, i és més que probable, que ens torni a embargar la melancolia perquè no tinc clar que canviïn gaire les coses i la Covid-19 ens abandoni aviat.
Es diu que les persones som animals de costums; unes més que d’altres, és clar, però a totes, els canvis sobtats ens estressen i ens angoixen. La solitud i la melancolia que de vegades ens angoixen, també són símptomes que alguna cosa està canviant, encara que no en siguem gaire conscients. És complicat quan les situacions i les decisions no depenen de nosaltres mateixos sinó que són els agents externs, tot el que ens envolta, els que mouen els fils de la nostra existència, en bé i en mal.
La història ens explica que sempre hi ha hagut episodis que han portat fam i misèria i, ara per ara, si no hi ha una bona entesa entre tots els països de la Unió Europea, és probable que la història aquí es pugui tornar a repetir.
No obstant això, també hi ha d’altres ingredients que estan influenciant en el neguit de les persones. Evidentment el primer és la Covid-19 que sembla que no ens l’acabem de treure del damunt, però a aquest grandíssim problema se n’hi afegeix un altre que també és molt important: la por.
Aquests dies he estat parlant amb moltes persones i he constatat que la majoria estan vivint amb angoixa i preocupació, per a elles i les seves famílies. Tothom tenim por de contraure el virus, és evident, però també ens preocupa perdre la feina, l’increment de la delinqüència, els atracaments i robatoris, l’ocupació il·legal dels nostres habitatges i que hàgim d’anar a viure no sé pas a on, mentre altres persones gaudeixen de les nostres pertinences.
És cert que en moltes ocasions els problemes no se sap ben qui els provoca o d’on venen, però la realitat és que una part dels ciutadans i ciutadanes, ara com ara, estem vivint amb por i preocupació. Semblava que era sols una sensació indefinida, sense classificar, però es pot constatar que la por existeix i és real. Com ho és també que el Messi continua sent jugador del Barça. Encara sort!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios