www.elllobregat.com
Marta Juanmiquel guanya la fase barcelonina del Premi Dona Empresària CaixaBank
Ampliar

Marta Juanmiquel guanya la fase barcelonina del Premi Dona Empresària CaixaBank

viernes 06 de noviembre de 2020, 08:00h
La directiva de You Cosmetics, amb seu a Gavà, també pot optar als IWEC Awards. Juanmiquel formarà part de la “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” a LinkedIn

Marta Juanmiquel, directiva de You Cosmetics, empresa de Gavà dedicada al sector de la perfumeria i estètica, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional i empresarial com la guanyadora de la direcció territorial de Barcelona del Premi Dona Empresària CaixaBank 2020, que reconeix el talent i l’excel·lència professional d’empresàries a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d’innovació i lideratge transformador; i fomenten les xarxes de contactes entre empresàries líders en el món.

Marta Juanmiquel va començar la seva trajectòria l’any 1972 treballant en una empresa dedicada a la fabricació artesanal de pinzells per a belles arts. Als 27 anys, va crear la seva primera empresa amb dos socis, convertint-se en el fabricant de pinzells més important d’Espanya, tant amb marca pròpia, com fabricant línies personalitzades per a les principals marques de cosmètica selectiva. I, és l’any 2005 quan crea l’empresa familiar, You Cosmetics a Gavà, de la qual és CEO i accionista majoritària.

Amb planta propia a Xina
La missió de You Cosmetics és crear productes d’alta qualitat al millor preu de mercat en l’àmbit de la cosmètica i la perfumeria. L´any 2008/2009, l´empresa, va obrir una planta de producció pròpia a Dalian (Xina). Treballa amb Mercadona, i amb altres prestigioses cadenes de perfumeries fidelitzades i enguany, ha creat una nova marca pròpia de cosmètica i moda, “MISS PINK” que principalment es distribuirà online. “Per mi aquest premi significa el reconeixement a la dedicació, a la passió, a l’amor per la feina i a l’esforç que he posat durant tota la meva trajectòria professional”, ha declarat Marta Juanmiquel.

Per la seva condició de guanyadora territorial, l’empresària gavanenca formarà part de la nova “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” a LinkedIn, que reuneix a les empresàries premiades de totes les edicions dels “Premis Dona Empresària CaixaBank” i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a nivell nacional i internacional com IWEC, International Women’s Forum, Vital Voices o EJE&CON.

La “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” ofereix un ampli repositori d’informació sobre empresa i lideratge femení, adaptat als interessos de les participants, i habilita un fòrum participatiu en el qual les empresàries poden compartir coneixement i experiències per aprendre de les millors pràctiques adoptades en cadascuna de les empreses representades. A més, la plataforma ofereix accés a experiències exclusives impulsades per CaixaBank, com és el cas de la sessió virtual d’Innovació Disruptiva que va oferir el reconegut xef Ferran Adrià el passat mes de juliol.

Per a Maria Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona, “CaixaBank col·loca entre les seves prioritats el compromís amb la igualtat de gènere. En aquest esforç, se situa el Premi Dona Empresària CaixaBank, que des de fa quatre anys té com a objectiu impulsar el reconeixement de la dona empresària a Espanya, així com crear xarxes de contacte entre les empresàries líders a tot el món, a través de la nova Comunitat creada a LinkedIn, com a través de la participació en la conferència internacional IWEC”.

Compromís amb la igualtat
La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, l’entitat treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb el compromís públic que aconseguir el 43% en 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector.

L’entitat també compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l’entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Els Premis IWEC
La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l’objectiu d’ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial. La primera edició d’aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s’han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciudad del Cabo (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017), Shanghai (2018) i Nova Delhi (2019). La propera edició serà online. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios