www.elllobregat.com
Els ajuts del Govern volen pal·liar els efectes econòmics derivats del tancament de les instal·lacions durant la segona onada de la pandèmia (FOTO: SGEAF)
Ampliar
Els ajuts del Govern volen pal·liar els efectes econòmics derivats del tancament de les instal·lacions durant la segona onada de la pandèmia (FOTO: SGEAF)

25 milions d’euros per compensar el tancament d’instal·lacions esportives

viernes 04 de diciembre de 2020, 07:53h
El Consell Català de l’Esport atorgarà ajuts extraordinaris per pal·liar aquests efectes, motivats per la Covid-19. Poden optar-hi les persones titulars de la gestió d’instal·lacions, tant entitats esportives com empreses del sector.

El Govern va aprovar un Decret llei que habilita el Consell Català de l’Esport (CCE) per atorgar ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 25 milions d’euros per fer front a la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya, motivada per les mesures restrictives adoptades per fer front a la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest Decret llei faculta el CCE per a la convocatòria, la tramitació i la resolució d’aquesta línia d’ajuts extraordinaris i d’emergència amb l’objectiu de garantir-ne la màxima simplificació i celeritat administrativa. Es tracta d’ajuts pensats específicament per pal·liar els efectes de la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya, i que preveia, entre d’altres, la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives.

Per entitats esportives i empreses del sector
Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives -com ara clubs, federacions i consells esportius- com empreses del sector, principalment gimnasos, i en queden exclosos ens locals de Catalunya, per als quals aquest decret llei crea un Fons extraordinari addicional 2020, les persones jurídiques participades en més d’un 50% per capital públic i els professionals autònoms, que també disposen d’una partida específica d’ajuts per part del Govern.

D’aquesta manera, el Govern vol pal·liar els efectes econòmics derivats del tancament de les instal·lacions del sector de l’esport i de l’activitat física a Catalunya. La partida de 25 milions vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com contribuir al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat. III

Lliurats els primers Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola

L’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport i la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), va lliurar la primera edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), que van guardonar 26 entitats i persones coordinadores i dinamitzadores del país per la seva tasca i compromís amb la promoció de l’esport i l’activitat física als infants i adolescents de Catalunya.

La primera edició dels Premis PCEE va ser un reconeixement a aquelles entitats i persones que, tant a través de la seva acció directa com també a la seva influència o suport, han treballat al llarg del curs 2019-2020 per transformar positivament la realitat social dels infants i adolescents catalans mitjançant l’esport i/o l’activitat física en l’entorn escolar, en el marc del Pla Català d’Esport a l’Escola.

L’acte, celebrat en format mixt (presencial i virtual), va ser presidit pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, acompanyat de Pere Sust, president de l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Joan Plana, president de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), i Marcel.lina Bosch, subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Educació.

Els premis van correspondre a 3 categories: entitat esportiva sense ànim de lucre (Secció Esportiva Escolar, Associació Esportiva Escolar i Consell Esportiu), centre educatiu (Centres de Primària i Centres de Secundària) i persona física (Coordinadors/es de primària, Coordinadors/es de Secundària i Dinamitzador/a).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios