www.elllobregat.com

És necessari el confinament de caps de setmana?

Per Iván Zabal Thomas - Tècnic de Consum en Unió de Consumidors de Catalunya - UCC

lunes 14 de diciembre de 2020, 09:39h

El passat dissabte el Procicat va comunicar que el confinament de cap de setmana passa a ser de municipal a Comarcal però ... Realment és necessari aquest confinament?

Durant tot el temps que ha estat implantat el confinament de caps de setmana de manera municipal hem vist que moltes persones marxaven, ja que els seus horaris laborals o la seva vida li permetia, els dijous a la tarda-nit fins els dilluns al matí. En canvi, els que treballem de dilluns a divendres ens era impossible marxar per culpa d’aquest confinament.

Podríem dir que durant un bon temps hem estat dividits en més d’una classe social: les persones que es poden permetre marxar i poder gaudir d’un cap de setmana fora, sigui dins un municipi o comarca diferent, i els que no podem fer-ho. Llavors, ens podem preguntar si realment aquest tipus de confinament és necessari o no ja que, la mobilitat segueix essent la mateixa.

D’altra banda, passar a un confinament comarcal, els que vivim a Barcelona i, per tant, la nostra comarca es el Barcelonès, es crea una gran quantitat de gent que, tot i que obrin els Centres Comercials que tinguin bona ventilació, crearan grans aglomeracions com es van veure al pont de la Puríssima. Per tant, ens tornem a preguntar si es necessari el confinament de caps de setmana.

Per últim, els dies de festes com el 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener cauen molts en divendres i dissabte, per tant, hi haurà una llibertat més amplia de mobilitat aquelles dues setmanes però, el diumenge 27 ha de ser comarcal o el 2 i 3 de gener també quan durant la setmana hi ha una gran mobilitat laboral on poden haver més contagis. Un altre moment en que ens podem preguntar si realment es necessari aquest confinament.

El confinament municipal podia provocar que totes les persones s’aglomeressin en un mateix lloc, cosa que va passar: platges i parcs a Barcelona. El comarcal és simplement un augment de aglomeracions al municipal. No seria millor deixar una llibertat provincial com a mínim o absoluta i no provocar futures aglomeracions en Centres Comercials, comerços o llocs importants?

Un confinament comarcal del Barcelonès és el mateix que un confinament municipal de Barcelona amb més opcions a aglomeracions i contagis que abans!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios