www.elllobregat.com
Gerard Piqué i Josep Lluís Vilaseca reben el guardó al mèrit esportiu català
Ampliar

Gerard Piqué i Josep Lluís Vilaseca reben el guardó al mèrit esportiu català

viernes 08 de enero de 2021, 08:00h
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va presidir el lliurament dels guardons de reconeixement al mèrit esportiu català, que van homenatjar a títol pòstum Josep Lluís Vilaseca i Guasch, primer secretari general de l’Esport del Govern, i el futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué.

“Trajectòries com les que avui homenatgem són imprescindibles si volem mantenir-nos com un referent en l’àmbit esportiu arreu del món i perquè mantinguem l’alt nivell dels nostres esportistes, tècnics i directius, assolint molts èxits i triomfs”, va manifestar la consellera.

Budó va afirmar que als dos guardonats els uneix “el seu amor per l’esport i per Catalunya”. De Vilaseca, en va ressaltar “l’exitosa trajectòria personal i professional lligada al món de l’advocacia i com a directiu del FC Barcelona”. També va recordar que “va ser un home clau de l’esport a Catalunya” i que va exercir de secretari general de l’Esport de la Generalitat, des d’on va vertebrar la xarxa territorial d’equipaments esportius arreu del territori i va treballar en la primera Llei de l’Esport. A més, “va ser un dels referents en l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992”.

Del futbolista Gerard Piqué, la consellera va afirmar que representa “l’essència de l’esport català: es nodreix des de la base, es projecta a nivell internacional i esdevé referent”. En aquest sentit, Budó va elogiar els valors de l’esportista i va fer notar que “és un exemple d’esforç, perseverança, dedicació i il·lusió per la feina ben feta, valors que també representen l’esport català i el nostre país”. A més, la consellera també va agrair a Piqué la seva valentia tant en l’àmbit esportiu “com per defensar Catalunya i els catalans, malgrat el context advers”, i va afegir que ha esdevingut un dels millors ambaixadors del nostre país”.

Promoció i internacionalització
El guardó al mèrit esportiu reconeix el treball i el mèrit d’esportistes i entitats esportives de Catalunya, que a través de la seva tasca i èxits contribueixen a la promoció i el creixement de l’esport al nostre país, així com a la internacionalització de Catalunya. El Govern ha atorgat el premi a Gerard Piqué per la importància de les seves fites esportives per a l’esport català i per ser un esportista referent a nivell internacional. De Vilaseca, l’executiu ha reconegut el seu paper destacat com a creador del sistema esportiu de Catalunya, així com una trajectòria en què va excel·lir també com a dirigent en entitats i organismes de l’esport internacional i del moviment olímpic.

L’acte de lliurament, que es va celebrar al Museu Nacional d’Art de Catalunya, va comptar també amb la intervenció del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. Gerard Figueras va posar de manifest la importància de l’esport en el nostre país, i va afirmar “que és un dels pilars fonamentals sobre els quals s’ha construït la Catalunya dels darrers cent anys i una de les eines més potents de cohesió social de les quals disposem, així com un motor de benestar i salut, de dinamització econòmica i generador de referents per a la societat i especialment per a la gent més jove”.

A la cerimònia, també hi van assistir la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó; el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Pere Vilà, a banda de representants del sector esportiu català. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios