www.elllobregat.com
Salut, economia i esbarjo

Salut, economia i esbarjo

viernes 09 de abril de 2021, 08:00h
Començo a escriure aquestes ratlles després de l’obertura de la mobilitat ciutadana dins de les Comunitats Autònomes i ja ha començat la primavera. S’han acabat les restriccions locals i comarcals i per fi sembla que comencem la tan esperada “nova normalitat”.

Aquestes paraules, durant més d’un any han sonat a les nostres orelles com si fos un manà vingut del cel i ara encetem una nova etapa que, després de les vacances de Setmana Santa, pot tornar a ser problemàtica amb l’agreujant que les vacunes que la població tant esperava ja no ens donen tanta confiança. La d’AstraZeneca ha estat paralitzada a diversos països de la Unió Europea i l’Agència europea del Medicament està investigant si és real el risc de trastorns que sembla que ocasionava.

D’aquest tema de les vacunes crec que se’n parlarà temps perquè hi ha la creença ciutadana que no s’ha dit la veritat, o no ens han dit tota la veritat. Ens vam creure que la Unió Europea ho tenia controlat, que havia comprat les dosis necessàries per vacunar a tota la població i que les vacunes serien remeses a cada país. Els números, malgrat semblaven molt alts, ens tranquil·litzaven pensant que en un any, més o menys, tota la població europea estaria ja immunitzada. Però han vingut els entrebancs i la suspensió d’AstraZeneca ha afectat molts milers de persones que s’han quedat unes setmanes sense les seves dosis i la tan airejada immunització se n’ha anat a orris. Quan escric aquestes ratlles ja s’ha autoritzat per a persones de fins a seixanta-cinc anys.

Com també se n’han anat a orris milers i milers de negocis, de tota mena, comercials, esportius, culturals, etc. que fa un any que estan tancats per la pandèmia u oberts amb moltes restriccions. Perquè el país funcioni, a més a més de la salut, es necessita l’economia i van tan lligades, que no és possible la una sense l’altra. Ara ja es comença a parlar d’ajuts directes a Pymes i autònoms per revifar els sectors del turisme, el comerç i l’hostaleria. Es parlava d’uns 11.000 milions en total. I pel repartiment es deia que serien les autonomies les que analitzarien els fons i l’Agència Tributària definiria els criteris. No sé si ja han arribat els ajuts o no, però el que sí que hi ha hagut és un moviment de persones que després de més d’un any de tancaments han decidit canviar d’aires i gaudir de les tan esperades vacances de Setmana Santa.

Salut, economia i esbarjo fins ara anava tant lligat que no li donàvem gens d’importància. Era normal i habitual. Ara ens fa pensar una mica més perquè no tenim clar que les xifres d’infectats no continuïn pujant i si això passa els tancaments tornarien i seria una molt mala notícia. Queda clar que han d’anar lligats, salut, economia i esbarjo! Fins que no aconseguim aquest trinomi i que romangui en el temps, em sembla que estem perduts. Pot ser el Món, quan s’acabi aquesta pandèmia, no haurà canviat tant, però del que estic segura és que sí que ho haurem fet cadascun de nosaltres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios