www.elllobregat.com
No a l’ampliació de la 3ª pista! Preservem Delta i clima!

No a l’ampliació de la 3ª pista! Preservem Delta i clima!

Por Anna Martín Cuello
viernes 07 de mayo de 2021, 08:00h
Fa anys que escoltem apologetes de l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat.

L’Ajuntament sempre s’ha posicionat en contra de manera clara i contundent a través de diverses declaracions institucionals aprovades per unanimitat al Ple Municipal, l’última el mes de març.

El Delta s’ha convertit en un dels espais amb més biodiversitat de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Catalunya. Allotja el riu Llobregat, els Espais Naturals i el Parc Agrari, que formen una gran infraestructura verda metropolitana imprescindible pels seus valors ambientals, faunístics, paisatgístics i socials.

I tot això al vell mig d’una de les zones amb més densitat de Catalunya i en un delicat equilibri amb el Port i l’Aeroport, zones industrials, urbanes i també agrícoles que va ser consensuat al 1994 per totes les administracions competents en l’anomenat “Pla Delta”.
Un consens que ara és vol trencar per ampliar la tercera pista de l’aeroport. Suposaria la destrucció dels espais protegits de La Ricarda, una dels darrers vestigis verges d’aquest entorn i salvaguardat per diverses normatives catalanes, espanyoles i europees de protecció ambiental per ser un entorn únic per l’ habitat de diverses especies de fauna i flora. A més de la Casa Gomis, testimoni únic de l’arquitectura racionalista a Catalunya declarat Bé Cultural d’Interès Nacional aquest març del 2021.

L’ampliació de l’aeroport és inviable, calen alternatives que passin per impulsar un model aeroportuari de país. Al Prat fa anys que defensem la mateixa postura. I ja no estem sols. La Unió Europea ens dona la raó quan envia una carta de requeriment a l’Estat Espanyol, on sol·licita a les administracions competents que prenguin totes les mesures pertinents per protegir el Delta de Llobregat i deixa molt clar l’impacte negatiu i incalculable que han tingut les infraestructures com el Port i l’Aeroport.

Europa ens mira amb atenció. I l’emergència climàtica fa més necessari que mai desplegar una estratègia valenta per gestionar els tresors naturals que ens volten com els nostres Espais Protegits del Delta de Llobregat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios