www.elllobregat.com
El nou programa Erasmus+ Esport 2021-2027 arriba amb novetats
Ampliar

El nou programa Erasmus+ Esport 2021-2027 arriba amb novetats

viernes 07 de mayo de 2021, 08:00h
El Consell Català de l’Esport (CCE) va explicar al sector esportiu català el contingut del programa Erasmus+ Esport 2021-2027, que enceta un nou període de sis anys amb moltes novetats.
A través d’una jornada informativa telemàtica, presidida pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, les entitats inscrites van conèixer els detalls de la convocatòria 2021 i les possibilitats d’accedir al finançament de la Comissió Europea per dur a terme projectes esportius transnacionals en diversos àmbits.

La jornada va ser seguida per més de 160 professionals de tots els àmbits de l’esport (Ajuntaments, federacions, consells esportius, universitats, clubs i associacions esportives, empreses de gestió esportiva, fundacions, persones col·legiades, etc.). A través d’aquesta activitat, el CCE va oferir als agents esportius del país una visió global de les oportunitats que Erasmus+ ofereix per a la projecció internacional de l’esport català i per a la millora i creixement dels clubs, institucions i la resta d’entitats i organismes que fan rutllar el nostre sector esportiu.

“Des de l’inici del Programa Erasmus+ Esport, i durant el període 2014-2020, la Comissió Europea ha seleccionat un total de 101 projectes esportius que han estat o estan liderats o participats per entitats catalanes”, va apuntar Antoni Reig. Una xifra que representa el 80% de les iniciatives presentades des de Catalunya.

El director del CCE va subratllar que “el nou Erasmus+ vol arribar a un nombre major de participants i a un rang més ampli i divers d’organitzacions. Buscarà un impacte qualitatiu i contribuir a una societat més inclusiva, cohesionada, més verda i digital”. D’altra banda, va manifestar que gràcies al nou pressupost de la Comissió Europea, “volem que segueixin augmentant les entitats que participen en aquests projectes. Des del Govern, ajudarem al seu creixement qualitatiu i, d’aquesta manera, seguirem impulsant la projecció internacional de Catalunya” a través de l’esport.

La jornada va ajudar a orientar les entitats i organitzacions esportives en els tràmits per idear i accedir als ajuts del programa Erasmus+ Sport, el programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport que pretén augmentar les capacitats i l’ocupabilitat, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil.

Tres accions clau
Durant la jornada, Jordi Escribà, assessor expert en finançament de projectes europeus, de la consultora B-Link, va presentar les novetats del programa europeu, on per primer cop l’esport quedarà cobert per tres accions claus (Key Actions): mobilitat, cooperació i suport al desenvolupament de polítiques de cooperació. El programa inclou nous reptes com el foment de la mobilitat de les persones i professionals de l’esport, i l’eix mediambiental vinculat a la promoció de l’esport i l’activitat física. També va anunciar que pel nou període d’Erasmus+ 2021-2027 s’incrementa considerablement el pressupost, que arriba als 470 milions d’euros (en el període 2014-2020 van ser 265 milions).
Les entitats assistents també van rebre consells pràctics per a la presentació de projectes (com redactar-los, buscar socis, etc.) en la convocatòria 2021, que comptarà amb un pressupost de 41 milions d’euros. Cal recordar que el termini per presentar propostes es tancarà el 20 de maig a les 5 de la tarda.

Per últim, les persones assistents van poder conèixer l’experiència de tres iniciatives esportives catalanes que apliquen amb èxit projectes i que han rebut aquest tipus d’ajuts. Es tracta del Projecte 2019-2021 “W4AL: Walk for All for Life”, del Consell Català de l’Esport i el Departament d’Educació; el projecte 2021-2023 “FUTURE ++: Sport and Social Inclusion: Future for Children”, de GEDI Gestió i Disseny SCCL, l’INEFC i la Fundació Privada FC Barcelona, i el projecte 2021-2023 “DC4MH: Dual Career for Mental Health”, del CAR de Sant Cugat i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les persones i entitats interessades poden recuperar el contingut de la jornada tant al web com al canal de Youtube del Consell Català de l’Esport. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios