www.elllobregat.com
OH Europa per L'H: Un viatge virtual per fer activitat física
Ampliar

OH Europa per L'H: Un viatge virtual per fer activitat física

Por Juan Carlos Ayala
viernes 07 de mayo de 2021, 08:00h
El programam municipal vol trencar el sedentarisme amb un passeig pel continent europeu sense sortir de casa. Seons un estudi, la falta d'exercici físic acumulada durant els mesos de confinament domiciliari podria augmentar la mortalitat.

El confinament total de l’any 2020 i les posteriors restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 van provocar greus conseqüències en matèria de salut mental i física en la ciutadaniaSeguint aquest punt, un estudi que rep com a títol: The Urgent Need for Recommending Physical Activity for the Management of Diabetes During and Beyond covid-19 Outbreak, va assegurar que la falta d’exercici físic durant el confinament podia augmentar la mortalitat en les persones àmbits.

Per aquest motiu va néixer el projecte Oh Europa per L’H, que va començar el passat 19 d’abril i estarà disponible per fer exercici mig virtual mig de veritat fins al 30 de maig. Aquest repte té com a objectiu “trencar el sedentarisme de la població per adoptar hàbits saludables que afavoreixin a la salut física i mental”, asseguren fonts de la Regidoria d’Esports de L’Hospitalet, que és qui està liderant el projecte.

Oh Europa per L’H vol motivar la ciutadania de la segona ciutat de Catalunya a fer activitat física a través d’un camí virtual per Europa en sis equips diferents, un per cada districte de la ciutat. Es tracta de fer exercici a l’aire lliure sense sortir de la ciutat (per no saltar-se cap tipus de confinament, que mai se sap) En el moment de fer la inscripció, cada participant ha d’escollir el Districte amb el qual participa i posar el seu nom (no cal que sigui el real per garantir la privacitat). Les persones que participin sumaran el seu recorregut als equips del districte al qual s’hagi incorporat per cobrir de forma col·lectiva la distància de cada etapa per recórrer diferents ciutats importants de diferents països del continent europeu.

Atès les possibles desigualtats entre els sis districtes pel nombre de participants, per establir la classificació es sumaran els passos dels integrants de l’equip i es dividirà pel recompte d’aquests. El resultat serà la xifra a batre.

Activitat intergeneracional
La ciutadania ha rebut aquest projecte amb molta iŀlusió i entusiasme: “Encara és molt d’hora per valorar, ja que fa poques setmanes que estem en funcionament. Però hem rebut l’acceptació de la gent i això ens posa molt feliços, perquè hem dedicat molt de temps a aquest projecte”, asseguren des de l’Ajuntament de L’Hospitalet . Les mateixes fonts han subratllat els seus esforços perquè sigui una activitat intergeneracional: “En aquest aspecte ens està costant una mica. Volem que sigui una activitat no només dedicada a la gent jove, sinó que també senyors i senyores d’una determinada edat puguin fer-la junts”, assenyalen les fonts municipals.

La Regidoria d’Esports creu que tots els ciutadans de qualsevol edat ho tenen fàcil per utilitzar l’app Biwel ( o la pàgina web https://app.biwel.es), registrar-se i introduir el codi de validació LHEsport.

Des de l’ajuntament fan una crida a la participació, aprofitant que arriba el bon temps: “Encara queda temps per apuntar-se: Fins al 16 de maig es pot fer la inscripció. Així que animem a la ciutadania a apuntar-s’hi”. El repte Oh Europa per L’H!, es completa en sis etapes al llarg de sis setmanes, va començar el 19 d’abril i acaba aquest 30 de maig. Cada etapa dura una setmana, de dilluns a diumenge, comença en una ciutat i acaba en una altra: L’Hospitalet, Marsella, Berna, Venècia, Viena, Varsòvia i Budapest.
Respecte a les expectatives del repte, les mateixes fonts internes de l’Ajuntament van dir: “Per nosaltres, aconseguir moure al màxim nombre de persones i que facin esport serà un èxit. Això va d’incorporar hàbits saludables després del que estem passant”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios