www.elllobregat.com
“Papa vine amb tren”
Ampliar

“Papa vine amb tren”

jueves 03 de junio de 2021, 17:34h
Ara que ja s’albira la tan desitjada normalitat i la fi del malson de la Covid, una altra pandèmia plana per damunt dels caps dels ciutadans del Prat i de municipis veïns com Gavà, Viladecans, Sant Boi, i, fins i tot Castelldefels i Barcelona.

És la “planejada” (mai millor dit) ampliació o allargament de la tercera pista de l’Aeroport del Prat. Mentre no hi ha hagut viatges ni viatgers i els avions estaven aturats hem viscut més d’un any tranquils, sense sorolls, contaminació ni imposicions. El món semblava que s’havia aturat, però ara, quan ja es torna a parlar d’obrir locals d’oci nocturn, dels viatges de l’Imserso i de poder treure’ns la mascareta, torna a ressorgir, com una espasa de Damocles, el tema de l’Aeroport del Prat.

És sabut que l’Ajuntament del municipi pratenc ja fa anys que aixeca la bandera de l’oposició a aquesta ampliació que comportaria la destrucció de l’espai natural de La Ricarda i d’una part del Parc Agrari. Doncs ara, fins i tot l’Ajuntament de Barcelona s’ha manifestat en contra i l’alcaldessa ha dit que el que es necessiten són més trajectes ferroviaris en lloc d’ampliar l’aeroport i reclama que se suprimeixin dos de cada tres vols a Madrid i que s’elimini la ruta de València.

A hores d’ara ja s’està comercialitzant la línia de tren OUIGO que connecta Barcelona-Saragossa i Madrid i viceversa a uns preus low cost. Doncs quina necessitat hi ha d’eliminar un dels pocs pulmons verds que hi ha al costat de Barcelona? Cal també recordar que enguany és l’Any Europeu del Ferrocarril i es pretén contribuir a l’objectiu del Pacte Verd Europeu, que vol aconseguir una reducció del 90% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades al transport, d’aquí al 2050. L’alternativa, a més a més del ferrocarril, també pot ser dissenyar un sistema aeroportuari català que impliqui convertir l’aeroport de Girona en la quarta pista del Prat i el de Reus (Tarragona) en la cinquena.

Cal recordar l’eslògan “Papa vine amb tren” amb el que Renfe, l’any 1973, ja ens encoratjava a agafar el tren com a mitjà de transport ràpid, segur i net amb el medi ambient. Doncs ara toca repetir-lo perquè queda clar que és la millor alternativa de transport, que no sigui a destins d’ultramar, per a un futur sostenible de tot el planeta Terra. Per tant, l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat s’ha de descartar ja!!! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios