www.elllobregat.com
El Govern presenta un vídeo formatiu sobre la violència sexual a l’esport
Ampliar

El Govern presenta un vídeo formatiu sobre la violència sexual a l’esport

jueves 03 de junio de 2021, 17:49h
La peça audiovisual dona pautes per a la prevenció, la detecció i l’abordatge d’aquestes conductes dins de la pràctica esportiva. El document, editat per l’INEFC, es basa en una guia publicada fa 2 anys per l’executiu català i el GREAF de la Universitat de Vic

El Consell Català de l’Esport (CCE) i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) van presentar recentment el vídeo formatiu “La violència sexual a l’esport: de què parlem?”, elaborat per l’INEFC i que, de manera didàctica i gràfica, reforça el compromís del Govern d’eradicar aquestes conductes a través de la difusió de propostes d’actuacions a les entitats esportives tant per prevenir i detectar-ne casos com per reaccionar-hi. El document audiovisual està basat en la guia “La violència sexual a l’esport-Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar”, elaborada pel CCE fa dos anys, i actualitzada fa pocs mesos, en la qual es donen pautes per a la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència sexual en contextos esportius, i on les entitats esportives juguen un paper clau en l’assoliment d’aquest objectiu per tal que reconeguin la incidència de la violència sexual, se’n parli i s’hi actuï.

Com va exposar el director del CCE, Antoni Reig, durant la presentació virtual, el vídeo formatiu, fruit del treball del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) de l’INEFC amb l’entitat Cooptècniques, “suposa un instrument molt útil per abordar aquesta xacra que malauradament es troba present en el si de les nostre sector”. En aquest sentit, la coordinadora del grup GISEAFE, Anna Vilanova, va apuntar la necessitat que aquest tema “deixi de ser tabú” i que les entitats “sàpiguen veure i prevenir-ne els casos”.

Antoni Reig va afegir que amb el vídeo“ el Govern aposta per arribar a un major nombre de persones i organitzacions del món de l’esport per tal que sàpiguen prevenir i actuar davant aquestes conductes, i que es trenqui el silenci quan es produeixi una acció violenta que afecti homes, dones o joves esportistes”.

“Animo tothom a compartir tant el vídeo com la guia entre el seu entorn personal, laboral o d’oci. Estic convençut que amb la unió de tot el sistema esportiu, tant del sector públic com del privat, farem passos endavant ferms per aconseguir que la pràctica esportiva estigui exempta de qualsevol manifestació de violència i compleixi amb l’objectiu principal d’esdevenir un hàbit de salut i font de valors”, va concloure.

Per la seva banda, el director de l’INEFC, Eduard Inglés, va destacar que el vídeo “La violència sexual a l’esport: de què parlem?”, és un exemple de l’estreta col·laboració entre el centre i el CCE, i que evidencia “l’expertesa de l’equip de professionals” dels dos organismes, així com el compromís per acabar amb la violència sexual en l’esport. “Des de l’INEFC continuarem generant coneixement i vetllarem per transferir-lo a la societat”, va apuntar Inglés. Les persones i entitats interessades poden veure el vídeo i recuperar el contingut de la presentació al canal de Youtube de l’INEFC.

Durant l’acte, el Consell Català de l’Esport també va informar, a través de Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere, de les línies i serveis d’atenció de la Generalitat de Catalunya a persones afectades per la violència sexual, i va citar algunes de les entitats de referència i assessorament que treballen en aquest camp a Catalunya.

Cal recordar que el 2019 el Govern català va impulsar l’elaboració de la guia “La violència sexual a l’esport-Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar”, obra del Grup de Recerca en l’Esport i l’Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, format per Montserrat Martin, Albert Juncà, Ester Checa i Laia Anguita, conjuntament amb Blanca Nualart. Aquesta actuació s’emmarcava en les actuacions previstes en el Programa Dones i Esports executat entre el CCE i l’Institut Català de les Dones i es nodria de les valuoses aportacions de testimonis que n’han estat víctimes i de recomanacions de persones expertes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios