www.elllobregat.com
Sols es pot comprendre la vida mirant enrere, però només es pot viure mirant endavant
Ampliar

Sols es pot comprendre la vida mirant enrere, però només es pot viure mirant endavant

jueves 01 de julio de 2021, 17:52h
Fa uns mesos tothom esperàvem que el mes de juliol se’ns acabarien quasi totes les restriccions, aniríem sense mascareta pel carrer, s’obriria l’oci nocturn, les platges totes accessibles per anar-hi quan volguéssim i sense limitacions, poder gaudir de la fresqueta sota les pinedes del litoral del Baix Llobregat... és a dir que després d’un hivern bastant tristot ja tocava obertura gaudir dels espais a l’aire lliure, concerts... i poder recordar aquella dita que diu que “A l’estiu tota cuca viu”.

Doncs sí, però malgrat tot, s’ensuma un estiu una mica mogudet. Possiblement deixarem les mascaretes a la bossa i sols les haurem d’utilitzar a les zones interiors dels edificis, però en els últims mesos hi ha hagut alguns esdeveniments que han alterat la vida de les persones del Baix Llobregat i especialment les del Prat. No vull començar per l’aeroport sinó per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha obligat a L’Ajuntament del Prat a eliminar bona part de l’aparcament del passeig marítim de la platja. Cal dir que aquesta sentència de prohibir aparcar en la línia Marítima-Terrestre (en paraules entenedores, al costat de la platja), ha estat a conseqüència d’una denúncia de la Direcció de Costes de l’Estat Espanyol a la qual l’Ajuntament ha anat presentant tots els recursos pertinents fins que al final ha hagut d’acatar-la.

Doncs amb aquesta mesura resulta que la meitat d’amplada del passeig marítim del Prat correspon a Costes i no al Prat. Així que ja comencem un estiu diferent perquè molts ciutadans de la comarca del Baix Llobregat i del Barcelonès anaven a la platja del Prat a l’estiu i ara l’Ajuntament ha tingut feina a redistribuir les zones d’aparcament que han quedat bastant minvades. També serà més feixuc accedir als “xiringuitos” perquè s’hi haurà d’anar caminant des dels aparcaments.

M’ha sobtat, però, que al passeig marítim de la platja de Castelldefels sí que es pot aparcar al costat muntanya al llarg de tot el recorregut i a Viladecans es pot accedir a les platges a través de la pineda i dels carrers perifèrics on també es pot aparcar...

Ara bé, cal valorar que l’estiu no sols és sol i platja sinó que també hi ha d’altres oportunitats de fer coses que durant l’any no pots fer, com viatjar. I ara és l’ocasió de fer viatges de proximitat perquè no serà possible anar a l’altra banda del Món, però hi ha indrets quasi desconeguts de Catalunya i Espanya que val molt la pena visitar i enguany és l’ocasió. A més no cal dur la carmanyola perquè per fi la restauració ja pot obrir i oferir tota mena d’aliments i exquisideses que potser ja havíem oblidat. Clar, és que sense poder gaudir-los amb una bona colla d’amics ja no és el mateix. Doncs ara és l’hora d’aprofitar-ho.

Cal girar full d’una etapa de quasi dos anys de pors, incerteses, preocupacions i ara que ja quasi tothom estem immunitzats amb una dosi de vacuna o dues, cal gaudir de l’estiu. Tothom tenim un lloc al qual ens agradaria anar. Només cal tenir la ment oberta i disposada a gaudir.

De vegades és necessari donar una ullada als joves que amb un trosset de sorra, música i una birra s’ho passen d’allò més bé. Han estat molts mesos de foscor, d’incerteses i perquè no dir-ho, de pors i ara toca mirar endavant i aprofitar el bon temps amb bona companyia. Tant se val si vas a les illes gregues, puges al cim de Sant Ramon, o al monestir Budista del Garraf. L’important és canviar d’aires i de ment. Com diu la dita: “Sols es pot comprendre la vida mirant enrere, però únicament es pot viure mirant endavant”. Apliquem-nos-ho! III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios