www.elllobregat.com
Anna Caula: “Farem de l’esport una eina activa de transformació social”
Ampliar

Anna Caula: “Farem de l’esport una eina activa de transformació social”

jueves 01 de julio de 2021, 18:33h

La nova secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física substitueix Gerard Figueras en el càrrec a l’executiu català. La consellera Laura Vilagrà assegura en la presa de possessió de Caula que “aquesta serà la legislatura de l’esport”

Anna Caula exerceix des de fa uns dies el càrrec de secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, en substitució de Gerard Figueras, que ha dirigit la política esportiva del govern català durant els últims cinc anys. Anna Caula afronta “aquest repte amb molta il·lusió i respecte” per liderar “un món que conec i que m’estimo moltíssim”. Una etapa que començarà “amb la voluntat d’escoltar, un escolta activa del sector per construir plegats i enriquir-lo”, tal com va exposar durant l’acte del relleu al capdavant de l’organisme, celebrat al Consell Català de l’Esport i presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, l’esport ha de ser una “eina de transformació social i un pilar del país, molt lligat a la salut, la recerca, el turisme i l’empresa”, de manera que “treballarem per dotar aquest teixit esportiu del màxim de recursos”. Anna Caula, que va rebre de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el pin de solapa que la distingeix com a secretària general, va destacar finalment que compta amb la “complicitat” del sector per construir “una nova Catalunya esportiva amb els valors que té associats l’esport”.

Per la seva banda, Gerard Figueras es va mostrar agraït per la tasca feta pel seu equip de treball i per “la pinya que hem fet amb el teixit esportiu del país” durant el mandat, un període que, malgrat “les dificultats, ha valgut molt la pena”. “Hem fet costat a clubs, federacions, consells esportius, professionals, a l’esport femení i l’esport inclusiu, i hem teixit aliances per projectar el país i posar els fonaments per portar uns Jocs d’Hivern a casa nostra”, va dir.

Per tancar l’acte, la consellera Vilagrà, que va agrair feina de l’equip directiu sortint de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, va assegurar que l’arribada d’Anna Caula serà “un revulsiu” per l’esport del país i que “aquesta serà la legislatura de l’esport”, al qual caldrà donar-li “més visibilitat, projecció i reconeixement, especialment a l’esport femení”. Adreçant-se als agents esportius que van estar presents en l’acte, la consellera va afirmar que el Govern “serà el seu aliat i treballarà per aportar recursos a un sector que ha patit”. “Ho farem en equip i amb un lideratge compartit”, va concloure.

En l’acte de traspàs, també va ser-hi present el nou director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, que va ser nomenat per l’executiu català en substitució d’Antoni Reig, que ha exercit aquest càrrec els últims cinc anys.

Forta vinculació amb l’esport
La nova secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, la segona dona que ocupa aquest càrrec a l’executiu català després d’Anna Pruna (2006-2011), va néixer a Girona el 1971. És directora d’activitats de lleure infantil i juvenil i té estudis en Psicologia. La seva vida professional ha girat al voltant del bàsquet. Ha estat entrenadora superior de la Federació Espanyola de Bàsquet i de la selecció catalana mini femenina amb la Federació Catalana de Bàsquet.

Anna Caula i Paretas ha entrenat el primer equip de l’Uni Girona (2008-2014). Durant aquestes sis temporades, l’equip va assolir un ascens a la Lliga Femenina, dos segons llocs en la màxima competició estatal, dos participacions a la Copa de la Reina, dos participacions en els play-offs i una final de la Supercopa. Des del 2014 és directiva de l’Uni Girona.

També ha dirigit la selecció espanyola sub-20 femenina del 2012 al 2014, període durant el qual va aconseguir dos ors i una plata al Campionat d’Europa. Així mateix, ha estat membre de l’equip tècnic de la selecció espanyola de bàsquet sub-20 femenina. En l’àmbit polític, va ser escollida diputada a les eleccions al Parlament de 2015 i va revalidar el seu escó el 2017. Durant la XII legislatura, va ser la portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya. A les últimes eleccions al Parlament, va tornar a ser escollida diputada i, al ple de constitució de la XIII legislatura, vicepresidenta primera de la mesa. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios