www.elllobregat.com
Els Premis Pla Català d’Esport a l’Escola reconeixen el rol social de l’esport
Ampliar

Els Premis Pla Català d’Esport a l’Escola reconeixen el rol social de l’esport

domingo 05 de diciembre de 2021, 13:56h

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va presidir a l’INEFC Barcelona el lliurament de la segona edició dels Premis del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE).

Uns reconeixements que van guardonar 23 centres educatius, entitats i persones vinculades al foment de l’esport escolar al país per la seva tasca i compromís amb la promoció de l’esport i l’activitat física entre els infants i adolescents del país.
Els Premis PCEE són un reconeixement a aquelles entitats i persones que, tant a través de la seva acció directa com també a la seva influència o suport, treballen per transformar positivament la realitat social dels infants i adolescents catalans mitjançant l’esport i/o l’activitat física en l’entorn escolar.
L’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya, amb el suport i la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), va impulsar per segon cop aquest acte, durant el qual es van entregar premis a entitats esportives sense ànim de lucre, centres educatius i persones físiques de tot el territori català.
Durant la seva intervenció, Anna Caula va subratllar el paper del Pla Català d’Esport a l’Escola, impulsat per la SGEAF i el Departament d’Educació des de fa 16 anys, en la “construcció d’una societat millor i més rica”, i va destacar que amb l’esport escolar “comença tot”. “L’esport aporta cohesió social i valors, construeix l’individu i fa comunitat. L’educació 360 també passa per l’esport”, va afegir.
Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, valors com “el sacrifici, el treball en equip o el saber guanyar i perdre defineixen la personalitat de la persona i li aporten eines per encarar el futur”. Finalment, va recalcar l’èxit del PCEE durant més d’una dècada, fruit d’un “viatge compartit” entre tots els agents que el fan possible, i va mostrar el desig que augmenti la participació de les noies en el programa (fregant el 50%), a les quals va animar a ser “valentes, a trencar estereotips, perquè podeu jugar qualsevol rol en el món de l’esport”.
En l’acte, també hi van participar Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport; Marcel·lina Bosch, subdirectora general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Educació; Pere Sust, president de l’Agrupació d’Associacions Esportives Escolars de Catalunya; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Joan Plana, president de l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-DiC), i Eduard Inglés, director de l’INEFC Catalunya. Pere Sust va destacar que l’esport “és formació, valors, treball en equip, victòries i derrotes, i esperit de superació” i que “intentar fer-ho el millor possible és un ensenyament per a la vida”.
En aquesta edició dels Premis del PCEE, corresponents al curs 2020-21, es van atorgar guardons en dues categories: “Premis a la trajectòria del curs” i “Premis a projectes singulars”. En la primera, va ser guardonat el dinamitzador/a del PCEE Jofre Garcia, de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), mentre que en la segona ho va ser el projecte de primària “Salut i Alegria”, de la secció esportiva escolar d’AMPA de l’Escola El Garrofer de Viladecans (Baix Llobregat), així com el projecte “Campus Esportiu Juga Verd Play al Baix Llobregat”, del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Aquesta categoria premiava iniciatives centrades en activitats en horari extraescolar que es desenvoluparan durant el segon i tercer trimestre escolar d’aquest curs 2021-22 o bé durant el curs 2022-23.
El Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE) pretén posar a l’abast de tot l’alumnat de primària i secundària català la pràctica d’activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d’aquestes activitats per contribuir a la formació personal i cívica dels nostres infants i adolescents. El programa fa una incidència especial en el col·lectiu de noies i vol potenciar la funció integradora i de cohesió social de l’esport escolar, facilitant l’accés de tots els nens i nenes a la pràctica esportiva escolar, especialment, els nouvinguts. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios