www.elllobregat.com
“Es deia que les dones no hi són i no és així, el que passa és que no eren anomenades i semblava que no existien”
Ampliar

“Es deia que les dones no hi són i no és així, el que passa és que no eren anomenades i semblava que no existien”

Por Sonia Algaba Benito
viernes 07 de enero de 2022, 18:25h

Anna Caula, secretaria d’esports i activitats físiques de la Generalitat de Catalunya i ex-vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, ha fet unes declaracions a El Llobregat on s’ha manifestat sobre diversos temes com les mancances de l’esport femení, les necessitats que hi ha al sector esportiu, etc.

La secretaria ha explicat que l’empoderament de l’esport femení és un dels plans de futur prioritaris on els últims anys s’ha produït un desacomplexament en què les dones no demanaven permís per accedir al sector, senzillament hi són. Caula explica que el que realment falta és un que les dones i nenes esportistes tinguin present referents femenins. En aquest sentit, ha declarat “moltes vegades diuen que les dones no hi són, sembla que hagin arribat ara a fer esport i no és així, el que és veritat és que no eren anomenades, per tant, semblava que no existien”.

El sector de l’esport femení, no només té el repte de generar referents femenins, sinó que també recuperar-se tant dels efectes de la pandèmia de la Covid-19, com de l’etapa de retallades on va ser un dels sectors més afectats. El fet de que hi hagi una dona al capdavant, segons Anna Caula significa un canvi de mirada i observar el món esportiu amb una perspectiva de gènere inclosa. En aquest sentir, Caula ha manifestat l’actual situació explicant que actualment ens trobem en una etapa en què hem de canviar i “de vegades sense adonar-te’n aprens que no et planteges que un espai pugui formar part de la teva vida i és aquí on hem de trencar una mica amb referents”.

D’altra banda, la secretaria ha expressat que la pandèmia ha afectat la salut mental de tots en general, però destaca que “sobretot a l’esport d’elit o en un altre tipus d’esport hem de començar a parlar en veu alta que hi ha una part més amable, però també hi ha una part associada a l’esforç i el sacrifici”. En aquest sentit, es mostra ferma amb què s’ha d’educar als infants perquè siguin conscients que els premis van acompanyats d’una gran part de treballar i que probablement una sense l’altre no tindria tan bon gust la victòria.

Els nens d’avui en dia, creixen envoltats de tecnologia i d’estímuls visuals, que inconscientment els hi fan moltes vegades posicionar-se en el bàndol de les tecnologies, que en alguns casos s’associa a la vida més sedentària. La secretaria d’esports ha manifestat que l’estiu passat aquest tema va ser un gran dubte, amb la nova normalitat, es trobaven amb la incertesa de no tenir del tot clar que passaria. Ha quedat evidenciat, que la gent volia i necessitava sortir i respirar amb més ganes que mai.

Caula assenyala que “no podem anar contra els corrents del món, amb els videojocs ens comuniquem amb algú que no veiem i crec que estem perdent una de les vessants que és molt pròpia de l’ésser humà, la socialització”. L’esport aporta aspectes molt positius com compartir moments, socialitzar, etc. Anna Caula, ha destacat la necessitat cada vegada més de comptar amb les eines de l’esport de compartir espai físic i compartir fites de qualsevol mena.

Tenint en compte que Anna Caula ha sigut entrenadora d’equips de bàsquet de Girona i actualment es troba en un altre ambient, envoltada d’equips més metropolitans, Caula esmenta que s’han de tenir presents tots i no oblidar ni deixar enrere cap, “una única norma no dona solució a tothom per igual”. Ha mostrat la seva opinió reivindicant la importància que les polítiques esportives s’estudiïn de l’àrea metropolitana cap endins, però també de les comarques cap endins. També ha reconegut que a cada comarca tenen diferents necessitats i que “hem de ser prou hàbils per donar respostes a tothom”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios