www.elllobregat.com
L’Hospitalet planta cara al mal ús dels patinets elèctrics al carrer
Ampliar

L’Hospitalet planta cara al mal ús dels patinets elèctrics al carrer

viernes 06 de mayo de 2022, 12:43h

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un pla d’acció que vol plantar cara al mal ús que alguns usuaris fan dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i corregir uns comportaments que posen en perill la bona convivència amb els vianants i amb la resta dels vehicles.

Aquest parc de vehicles creix dia rere dia i fa necessari sensibilitzar els usuaris sobre el bon ús del patinet elèctric i que coneguin la normativa que els afecta. De 2020 a 2021, les infraccions de conductors de patinets han augmentat un 100% a L’Hospitalet.
Aquest pla d’acció és la primera actuació que es du a terme en el marc de l’Aliança per la Convivència, la proposta que va realitzar l’alcaldessa, Núria Marín, el passat mes de novembre durant la jornada de treball amb motiu del primer aniversari del Pacte de ciutat. Així, i amb el mateix esperit del Pacte de ciutat, l’Ajuntament treballa conjuntament amb els grups polítics municipals, els agents socials, les entitats, el Consell de Ciutat i la Federació de Veïns i Veïnes per impulsar un conjunt d’iniciatives perquè L’Hospitalet sigui cada dia un lloc millor on viure, amb un espai endreçat i uns barris cívics i segurs.
La campanya es realitzarà cada mes en un districte de la ciutat. Ha començat a Collblanc-la Torrassa i consta de tres fases. En una primera fase inicial, els treballadors en benefici de la comunitat informen, repartint díptics, de la normativa d’ús del VMP. En una segona fase, els agents cívics sensibilitzen sobre el bon ús del patinet elèctric per aconseguir que les persones usuàries siguin conscients dels beneficis que comporta fer-ne un bon ús. I, finalment, en una tercera fase, la Guàrdia Urbana desenvolupa campanyes intensives de detecció i denúncia de l’incompliment de la normativa, amb multes que poden anar de 100 a 1.000 euros. En aquesta primera acció al Districte 2, Collblanc-la Torrassa, s’han imposat un centenar de multes als infractors en la primera setmana de control. Precisament, s’ha començat per aquest districte, ja que és el que més nombre d’incidències van detectar els agents cívics l’any 2021: un total de 1.693. Aquest mes de maig les accions es centren al districte de la Florida-les Planes.

1.505 multes el 2021
Durant l’any 2021, han estat 183 els accidents en els quals han estat implicats els patinets. Els agents cívics van detectar més de 5.000 comportaments incorrectes i la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet va interposar 1.505 multes, davant les 750 multes de 2020. Les infraccions més habituals són aquelles relacionades amb circular per llocs no permesos, com ara voreres o zones de vianants, o fer-ho en sentit contrari; no respectar el semàfor en vermell; transportar passatgers al vehicle; no obeir els senyals de prohibició o restricció; conduir de forma negligent, utilitzar auriculars o dispositius de telefonia mòbil, no obeir un senyal de cediu el pas o conduir sota els efectes de l’alcohol.
En aquest sentit, des de l’Àrea de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de L’Hospitalet es promouen campanyes de sensibilització sobre el bon ús del patinet elèctric per aconseguir que els usuaris prenguin les mesures de seguretat pertinents i siguin conscients dels beneficis que comporta fer-ne un bon ús. És el cas dels tallers educatius “Ser cívic és guai”, que es fan als alumnes de les escoles de primària, o les xerrades dintre del programa d’Acompanyament Educatiu a les Famílies. En les darreres Festes de Primavera, les famílies de L’Hospitalet van poder participar a l’Espai de Convivència i Civisme al circuit per a patinets on se’ls van explicar les novetats de la nova llei de trànsit sobre aquest tipus de vehicles.
El perfil de l’usuari dibuixa un conductor tipus de 33 anys de mitjana, que realitza dos o tres desplaçaments al dia per motius laborals o d’estudis, en trajectes inferiors a cinc quilòmetres i que en la seva majoria té poca experiència en el seu ús. Diversos estudis indiquen que existeix un deficient coneixement de la normativa per part dels usuaris dels VMP, essent aquest un dels principals motius del seu mal ús.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios