www.elllobregat.com
L’impacte comarcal de la Reforma Laboral

L’impacte comarcal de la Reforma Laboral

Por Anna Martín Cuello
domingo 08 de mayo de 2022, 19:21h

Fa dècades que els canvis socials i econòmics estan impactant de manera molt notòria al món del treball, arreu i d’una manera molt destacada al Baix Llobregat.

Però hi ha un que ha suposat una forta disrupció en positiu: La Reforma Laboral. La seva derogació està marcant, no només la situació del mercat del treball, sinó de l’orientació de les polítiques envers les relacions laborals del nostre país.
Aquest viratge en les polítiques públiques té un impacte directe en la condició material del conjunt de la classe treballadora i de la gestió de les incerteses. Una Reforma Laboral que, per primer cop, guanya i millora en drets. Òbviament, aquesta reforma ha tingut un forat impacte en la nostra comarca eminentment treballadora. Les xifres són substancialment positives, amb un clar dinamisme i una recuperació de l’activitat i del mercat del treball.
No obstant això, aquestes xifres tan positives en termes de desocupació i de generació de contractes indefinits, continuen xocant amb la realitat endèmica del nostre mercat i és que la precarietat continua tenint rostre de dona, de jove i d’immigrant. Aquesta precarietat, que té un fort impacte en les possibilitats de tenir un projecte de vida digne i emancipador, ha confluït amb la forta pujada de la inflació i d’una d’un context geopolític que ha impactat directament en els preus energètics, que ja estaven experimentant una pujada en els últims mesos i en el cost de molts altres productes.
L’augment del cost de la vida no ha anat acompanyat d’un augment de les rendes de la classe treballadora i, per tant, ens trobem amb una pèrdua generalitzada del poder adquisitiu de la ciutadania. Ens cal treballar cap a una transició justa, on la cultura empresarial majoritària aposti per l’estabilitat en l’ocupació, la millora dels salaris i una formació qualificada i professional.
I per això, és essencial que els fons Next Generation apostin per generar oportunitats i innovació al teixit productiu del Baix Llobregat i reverteixi en la millora de les condicions de la vida de la nostra ciutadania.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios