www.elllobregat.com

Per un nou pacte de salut

Por Anna Martín Cuello
sábado 04 de junio de 2022, 17:05h

La salut és un dret humà fonamental que ha de ser garantit per les polítiques dels governs. No és un assumpte individual, sinó que depèn de les condicions de vida que ens envolten

Encara vivim una situació excepcional, on la pandèmia de la Covid-19 ha provocat una crisi sanitària, social i econòmica sense precedents i que ha fet emergir les mancances del nostre sistema sanitari i sociosanitari.
Les dràstiques retallades dels Governs de Catalunya i de l’Estat Espanyol des del 2010 han comportat un deteriorament progressiu del sistema sanitari, posant-lo en greu perill, i amb una sobrecàrrega intolerable per a les professionals sanitàries i sociosanitaris.
L’atenció primària, que representa la porta d’accés al dret a la salut per a la majoria de la població, ha estat de les més afectades per aquesta crisi. Moltes treballadores, en un context d’extraordinària dificultat, han destinat el bo i millor de totes elles, amb l’objectiu d’atendre en les millors condicions possibles a la nostra ciutadania, salvant vides i posant-ne en perill les seves.
Fet que mereix un agraïment immers pel seu gran compromís, dedicació i valentia en aquests moments tan durs i incerts que hem viscut i encara patim.
La pandèmia ha mostrat les debilitats del nostre sistema sanitari públic català i ha reobert el debat sobre la urgència de revertir les retallades i mancances, a través d’un nou Pacte per a la Sanitat, que tingui en compte també l’atenció a la salut mental.
Cal augmentar els recursos econòmics, millorar les infraestructures sanitàries i promoure unes millores de les condicions i recursos per a les professionals. En l’àmbit comarcal, entre d’altres, reivindiquem la reobertura de tots els CAPS i consultoris locals, la recuperació de les visites presencials, el redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població, la recuperació de l’atenció ginecològica als CAPS i destinar el 25% del pressupost de Salut.
Perquè defensem i apostem per una salut integral al llarg de la vida, on s’inclogui l’àmbit social, d’educació i de promoció d’una vida saludable i digna en totes les polítiques públiques.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios