www.elllobregat.com
Núria Marín anuncia la primera Carta de Drets de la Gent Gran de L’Hospitalet
Ampliar

Núria Marín anuncia la primera Carta de Drets de la Gent Gran de L’Hospitalet

domingo 03 de julio de 2022, 11:30h

Núria Marín, alcaldesa de L’Hospitalet, ha anunciat que el municipi té preparada la Primera Carta de Drets de la Gent Gran, amb l’objectiu d’acabar amb les barreres que aïllen la gent gran i garantir els seus drets”

Marín ha fet aquest anunci en el marc dels Diàlegs per a la reconstrucció social, una trobada amb expertes de l’àmbit social, que es va fer el passat 1 de juny al patí de l’Escola Joquim Ruyra del barri de La Florida, per reflexionar sobre els desafiaments que té per davant la societat i buscar-hi respostes.
Aquesta nova edició de Diàlegs va comptar amb la participació de Verónica Fumanal, consultora en estratègia, comunicació i lideratge i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació, i Cristina Gutiérrez, educadora emocional i CEO de La Granja Ability Training Center. L’acte va estar moderat pel periodista Josep Cuní.
En relació amb la Carta de Drets de la Gent Gran, Núria Marín va explicar que “es tracta d’una primera proposta que parla de 15 drets específics, que obrirem a la participació de la ciutadania i que portarem a aprovació del Ple municipal”. “Hem de retornar-los tot el que ens han donat i aquesta Carta formalitza el nostre compromís amb ells”, va afegir.
Per l’alcaldessa, la gent gran ha estat el col·lectiu més afectat per la pandèmia. “Són moltes les persones grans que ens han deixat i moltes també les que han patit aïllament i solitud”. A L’Hospitalet, una cinquena part de la població té més de 65 anys. “No podem deixar enrere el 20% dels nostres veïns i veïnes i més quan necessiten una atenció extra de l’Administració sigui perquè són dependents o bé perquè necessiten polítiques d’envelliment actiu”, va asseverar.
I com que les persones grans són diverses com ho són les seves necessitats, la carta parla de “drets en l’àmbit de l’atenció social o sanitària, però també del dret a la inclusió digital, a la protecció com a consumidors, a un habitatge i a recursos assistencials, a gaudir d’un espai públic segur i accessible, a una mobilitat adaptada, a una pensió digne o a rebre atenció des de la perspectiva de gènere”, va explicar l’alcaldessa.
El procés participatiu sobre la Carta de Drets de la Gent Gran es durà a terme després de l’estiu en tots els Casals de la Gent Gran de L’Hospitalet, ja siguin municipals, de la Generalitat o d’altres, i, a més, es farà una enquesta a peu de carrer entre la gent gran per conèixer de primera mà l’opinió de la ciutadania sobre la carta. Una vegada fet aquest procés participatiu la Carta de Drets de la Gent Gran és portarà, previsiblement al mes de novembre, a aprovació del Ple Municipal.

Acabar amb la bretxa digital
En relació amb la necessitat d’acabar amb la bretxa digital i de posar la tecnologia al servei de les persones, l’alcaldessa de L’Hospitalet va posar com a exemples, també en el marc dels Diàlegs per a la reconstrucció social, dues actuacions en marxa: el programa Endolla’t, en el marc de L’Hospitalet 6.0, que vol arribar a 1.000 persones grans a través de més de 40 sessions formatives impartides per voluntaris sèniors i professionals, i, en col·laboració amb la Fundació MWCapital, la convocatòria internacional de solucions TIC per a persones de més de 75 anys que viuen soles i són dependents. “La reconstrucció social postpandèmia passa per donar solucions senzilles i eficients a qui pitjor ho ha passat i la tecnologia és una eina molt valuosa per fer-ho. Aconseguirem que la gent gran perdi la por a la tecnologia i que la vegi com una aliada per facilitar-li la vida, no com una dificultat més”, va dir Núria Marín.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios