www.elllobregat.com
Esportcat i la Federació Catalana de Vela impulsen “Puja a bord de la igualtat”
Ampliar

Esportcat i la Federació Catalana de Vela impulsen “Puja a bord de la igualtat”

domingo 06 de noviembre de 2022, 10:45h

Esportcat i la Federació Catalana de Vela han posat en marxa una nova campanya per garantir la igualtat de condicions entre homes i dones en la pràctica de la vela.

Sota el nom “Puja a bord de la igualtat”, el projecte ha permès conèixer la situació actual en matèria de gènere d’aquest esport i desplegar accions per aconseguir més equitat.
Durant la presentació de la campanya, Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, va reivindicar el paper de la dona en l’esport i, alhora, va enllaçar el projecte amb les diferents accions que ja s’estan duent a terme a la “legislatura de l’esport femení”. Va vincular la campanya amb l’acte “Entre totes, tot”, la primera gran trobada de l’esport femení català, on més de 3.000 van reunir-se per reivindicar la potència de la dona en el món de l’esport. “Som moltes. Construïm i sumem amb una mirada amplia”, va exposar.
Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, va exposar que el projecte ha permès veure que “no estàvem tan bé com ens pensàvem. Tenim una situació inicial i estem treballant per revertir-la i donar visibilitat a l’esport femení”. Torres també va valorar que, actualment, estem en un moment de canvi.

Primer pas:
estudi “Dones a l’Esport de la Vela”
La campanya neix de l’estudi “Dones a l’Esport de la Vela”. Entre el març i juny d’enguany, es van elaborar diferents enquestes i entrevistes a federats i federades perquè fossin elles i ells qui valoressin com està la vela catalana en aquest àmbit. Les conclusions més destacades de l’estudi detallen que hi ha una clara desproporció entre homes i dones a la pràctica esportiva; que quan més es professionalitza la pràctica de l’esport més s’evidencien les desigualtats; que les assumpcions i els estereotips de gènere dificulten la igualtat d’oportunitats; i que les dones navegants se senten infravalorades.
L’estudi també conclou que cada cop hi ha major consciència i capacitat de detectar i posar-li nom i límits a situacions discriminatòries, i que si això li sumem les eines, les estructures i les persones indicades per a liderar una transformació, el canvi cap a la igualtat real és imparable.
“Puja a bord de la igualtat” té per objectiu articular totes les accions que es deriven d’aquest estudi per garantir la igualtat d’oportunitats de les dones que formen part de la vela catalana vers els homes, potenciar les seves capacitats i vetllar pel seu benestar

Comunicació no sexista i plans d’igualtat
En la primera fase de la campanya, els clubs afiliats a “Puja a bord de la igualtat” crearan un grup de treball intern que analitzarà en quin estat es troba el seu club; vetllaran per una comunicació no sexista; donaran veu a les persones navegants perquè participin en el procés; i es crearan i implementaran protocols en matèria d’igualtat
Posteriorment, cadascun d’ells haurà de crear un Pla d’Igualtat i establir unes polítiques d’igualtats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios