www.elllobregat.com

Alumnes gavanencs de secundària han participat en el programa Mart XXI de la UPC

Alumnes gavanencs de secundària han participat en el programa Mart XXI de la UPC

La Universitat pretén fomentar amb aquesta iniciativa l’interès per la ciència

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El programa Mart XXI s’ha desenvolupat amb la intenció de donar un impuls a nois i noies que, sense tenir uns resultats acadèmics bons, tenen la potencialitat de desenvolupar aptituds positives per l’estudi.
Gavà, 28 d'abril- En aquest sentit, la intenció és donar una empenta a aquests alumnes en un moment crucial de les seves vides, ajudar-los a prendre una decisió de futur i a sortir del sot en que es troben. L’Ajuntament de Gavà, conjuntament amb el Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha engegat per primer cop aquest programa que es va desenvolupar durant 5 dies de març i abril. En l’acte de cloenda del programa, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, va assegurar que “ha estat una experiència important des del punt de vista de buscar vocacions científiques i que els estudiants es motivin en desenvolupar la seva feina amb esforç, amb rigor, però també amb divertiment”.

El director científic de Mart XXI, Jordi Gutiérrez, ha defensat el projecte Mart XXI com una eina per ajudar a alumnes de secundària que bàsicament tenen un problema de dèficit d’interès: “són joves a qui no els sembla prou atractiu el que els expliquen a l’escola, i per aquest motiu, el més important de Mart XXI és que sigui un projecte engrescador, que els motivi, i vam pensar que una colònia a Mart era una cosa prou engrescadora”.

L’acte de cloenda del programa Mart XXI va tenir lloc al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà. En el decurs d’aquest acte, alguns dels alumnes que havien participat en el projecte van explicar les seves experiències. També es va projectar un vídeo-resum en que es podia veure algunes de les tasques que els nois van haver de portar a terme en el marc d’aquesta iniciativa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios