www.elllobregat.com

La “tancada” dels alumnes del IES Francesc Macià de Cornellà aconsegueix que se n’ampliïn els recursos

La “tancada” dels alumnes del IES Francesc Macià de Cornellà aconsegueix que se n’ampliïn els recursos

Èxit de les protestes al Baix Llobregat

Al igual que els veïns de diferents poblacions han aconseguit que els seus CAPs i ambulatoris tornin a oferir serveis, gràcies a les tancades i protestes, ara l’alumnat i el professorat del IES Francesc Macià de Cornellà de Llobregat també ha aconseguit el seu objectiu de més recursos.

Els alumnes es van tancar els passats dies 13 i 14 d’octubre. Alguns mitjans de comunicació de Barcelona van difondre que el motiu de la tancada era escalfar l’ambient de les protestes del 15-O a més de 800 ciutats de tot el món. Però el principal motiu de la protesta son les condicions en que es feien les classes de Primer de Batxillerat amb un grup de 48 alumnes, que posava en evidència la falta de dotació suficient de la plantilla de professorat per part de la Delegació Territorial del Departament d’Ensenyament al Baix Llobregat, i l’empitjorament de la qualitat del servei i de les condicions laborals en que s’estava treballant.

Amb la seva determinació i la força de la mobilització, alumnes i professors han aconseguit que el Departament nomeni aquesta mateixa setmana, l’equivalent en hores a mig professor més que ha permès una millor distribució del grup de Primer de Batxillerat. Qui no plora no mama.