www.elllobregat.com

Els Reis Mags de l’Orient arriben a l’Hospitalet en una cavalcada tradicional

Els Reis Mags de l’Orient arriben a l’Hospitalet en una cavalcada tradicional

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, rep Ses Majestats a l’inici i al final de la Cavalcada de Reis

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Com tots els anys, els Reis Mags de l’Orient van arribar a l’Hospitalet la tarda del 5 de gener i van desfilar en Cavalcada en un recorregut que creuà la ciutat d’est a oest.

Abans d’iniciar el recorregut, l’alcaldessa, Núria Marín, va donar la benvinguda a Ses Majestats a les 17.00h de la tarda, a la plaça de Francesc Macià i Llussà i els hi va demanar treball per a les persones que estan en situació d’atur, salut per a tothom, i que puguem parlar de la crisi en passat. Tot seguit, a les 17.30 hores, els Reis i el seu seguici participaren en la tradicional Cavalcada, fins a la plaça de l’Ajuntament, on van arribar cap a les 19.30 h de la tarda.

Els Reis Mags van desfilar en cinc carrosses que es van preparar per l’ocasió. El disseny de la Cavalcada d’aquest any, 2012, és de Paula Bosch, una Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i escenògrafa per l’ Institut de Teatre. Com cada any, la construcció de les carrosses ha anat a càrrec de l’escenògraf hospitalenc Enric Flores. Però, aquest any, donada la situació de crisi en la que vivim, s’ha destinat un pressupost d’un 15% menys respecte a anys anteriors per la decoració de les carrosses de Ses Majestats ja que s’han utilitzat materials més barats que d’altres anys. Tot i així les carrosses dels Reis Mags no van defraudar.

La comitiva reial la va obrir la carrossa de l’Estrella d’Orient, que és la guia lluminosa que condueix als Reis fins a Betlem i que va conduir a Ses Majestats fins l’Hospitalet.

L’estel d’aquest any tenia deu puntes i unes dimensions de 2,5 x 2,5 m i ocupà tot el frontal de la carrossa. Els seus color són el blanc i el blau de cada any, que representen la il·lusió dels Reis per trobar el camí.

Seguidament a aquesta carrossa, passaren els tres Reis, cadascun en la seva carrossa degudament decorada. Així doncs, la carrossa del rei Melcior anava decorada amb colors grocs, vermells i taronges amb el daurat reial; la del rei Gaspar representà un oasi de la ruta de la seda i els color que hi predominaren van ser el verd, el rosa i el daurat i finalment, l’últim rei en desfilar va ser el rei Baltasar qui anava en una carrossa de color intensos, estampats en pell de lleopard i diferents elements ètnics com llances i plomes.

Custodiant les carrosses hi participaren tres comparses: una per a cada rei. Així, els personatges fantàstics de la companyia Gog i Magog acompanyarà Melcior; els vehicles de la companyia Xip-Xap desfilaran amb Gaspar i una comparsa familiar de la companyia Fandunito anirà al costat de la carrossa de Baltasar.

Van animar també el seguici reial les dues bandes de música de L’Hospitalet –Santa Cecília i Amics de la Música de Bellvitge–, la Creu Roja, els bombers, la Guàrdia Urbana, la Colla Jove de L’Hospitalet i els Voluntaris de L’Hospitalet, entre altres col·lectius. Tampoc no hi faltaren la carrossa dels carboners, que van tancar el seguici, a càrrec de la coordinadora de diables de la ciutat Tro. ||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios