www.elllobregat.com

El XIII Premi Nacional d’Investigació d’Infermeria recau en un grup d’infermers del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Imatge del Parc Sanitari Sant Joan de Deu de Sant Boi de Llobregat
Imatge del Parc Sanitari Sant Joan de Deu de Sant Boi de Llobregat
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Cantabria ha atorgat aquest premi al projecte que porta per títol “Validación de la Escala de Predicción y Evaluación del Riesgo de Violencia (EPERV)”.

El treball està creat per un grup d’infermers especialistes en salut mental: Hilari Andrés (investigador principal), Mar Pica, Sonia Monedero, Oscar Rosillo, Jordi Quilez, Joaquín del Pino, Verónica García, Loli Domínguez, Alexandrina Foix, Núria Moreiras i Alfonso Molina.

“Validación de la Escala de Predicción y Evaluación del Riesgo de Violencia (EPERV)” ha estat seleccionat pel jurat entre els 32 projectes presentats, el major nombre de treballs presentats des de l’inici del certament, procedents de Madrid, Catalunya, País Basc, Castilla-La Manxa, Canàries i Cantabria.

El projecte guanyador es centra en l’elaboració d’un qüestionari heteroaplicat basat en 55 indicadors mitjançant Taxonomia NANDA (North American Nursing Diagnosis Association) i Resultats NOC (Nursing Outcomes Classification), fent servir els diagnòstics infermers: Risc de violència dirigida cap a altres, Risc de violència autodirigida i Risc de suïcidi.

L’Escala de Predicció i Avaluació de Risc de Violència està dirigida a predir i avaluar casos d’actes violents en pacients amb Trastorn Mental Greu. El treball es portarà a terme amb una mostra de 220 usuaris ingressats en l’Àrea d’Hospitalització del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Servei Especialitzat de Rehabilitació Psiquiàtrica Intensiva, SERPI, i Servei Sub-Aguts, USA). L’instrument serà validat per infermeria tot i que pot ser administrat per qualsevol professional sanitari format i recolzat per la guia EPERV.

L’acte d’entrega del premi va portar-se a terme el passat 16 de desembre i va assistir Hilari Andres com a principal investigador, i Oscar Rosillo, que va ser l’encarregat de presentar el projecte. ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios