www.elllobregat.com

El Consell Comarcal del Baix Llobregat reclama a la Generalitat el deute pendent

El Consell Comarcal del Baix Llobregat reclama a la Generalitat el deute pendent
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Alcalde Xavi Paz va assistir al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, que va tractar la necessitat de sol·licitar a la Generalitat el pagament del seu deute amb els municipis de la comarca.

Els membres del Consell tenen previst aprovar properament una resolució adreçant una reclamació formal i conjunta al govern català. El deute de la Generalitat amb el Consell Comarcal i amb el conjunt de municipis de la comarca ascendeix a 90 milions d’euros.

Per altra banda, i també vinculat amb els problemes de tresoreria i tensió pressupostaria que estan vivint els ajuntaments, els alcaldes i alcaldesses han analitzat, a partir de dades presentades per l’Observatori Comarcal, l’impacte que les mesures d’austeritat poden suposar pel conjunt de la comarca en totes aquelles polítiques socials que afecten a l’educació, la salut i serveis socials en general. En aquest sentit, el Consell seguirà reivindicant la comissió bilateral Generalitat-Comarca a la que es va comprometre el Govern, petició que es va aprovar en el darrer consell d’alcaldes amb l’objectiu de controlar ajustos i marcar prioritats.

L’alcalde Xavi Paz ha destacat “la bona feina que s’està duent a través del Consell per unir esforços i coordinar polítiques entre els municipis a favor de la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, ja que a través del Consell obtenim una radiografia de la comarca que ens permet aplicar mesures a les necessitats de la comarca”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios