www.elllobregat.com
Arriba el temps de la Cirera del Baix al Parc Agrari

Arriba el temps de la Cirera del Baix al Parc Agrari

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Aquesta fruita emblemàtica de la Vall Baixa serà la protagonista de les activitats d'holeriturisme del Parc Agrari del Baix Llobregat, a les diverses fires que s'organitzen als municipis de les Valls dels Cirerers i, per primer cop, a les cartes d'una desena de restaurants de la comarca.

El mes de la Cirera del Baix comença als municipis cirerers de la comarca. Santa Coloma de Cervelló organitza del 25 al 27 de maig la 27a edició de la Festa de la Cirera i, també aquest cap de setmana, dies 26 i 27 de maig, a Sant Climent de Llobregat tindrà lloc la 36a Exposició de Cireres. El cap de setmana següent, les fires de Cirera del Baix es desplaçaran a Torrelles (de l'1 al 3 de juny) i al Papiol (2 i 3 de juny), on les festes també gaudeixen d'una llarga tradició.

El Parc Agrari del Baix Llobregat se suma a la festa de la Cirera del Baix amb dos itineraris de descoberta d'una de les fruites més emblemàtiques de la comarca. Els dissabtes 2 i 9 de juny, els amants de la Cirera podran participar en dues jornades d'holeriturisme de la Cirera del Baix. En una tarda, aquells que s'inscriguin en la jornada de turisme de l'horta podran visitar els camps de cirerers de la comarca i, de la mà d'un pagès coneixedor d'aquest cultiu, descobrir els secrets més ben guardats de la Cirera del Baix. Posteriorment, i sota el guiatge de l'assessora gastronòmica del Parc, podran participar en un tast sensorial de varietats de cirera i gaudir de les receptes més saboroses amb la Cirera del Baix com a protagonista.

Les dues jornades d'holeriturisme de la Cirera del Baix són gratuïtes però les places són limitades. Per inscriure-s'hi o demanar més informació, es pot trucar al telèfon 93 378 81 90 o enviar un correu electrònic a [email protected].

Enguany la proposta cirerera s'amplia i una desena de restaurants de la comarca oferiran a les seves cartes, del 2 al 10 de juny, diverses propostes per assaborir aquesta fruita. Des de sopa freda de cirera o amanida de formatge de cabra amb llavors i vinagreta de cireres fins a confit de Pota Blava amb chutney de cireres i cebetes o mousse de licor de cireres en llàgrima de xocolata blanca, les propostes culinàries clàssiques i noves ompliran les cartes dels restaurants de la comarca.

Així mateix, a partir de l'1 de juny es podran adquirir Cireres del Baix i altres fruites i verdures amb el distintiu de qualitat Producte FRESC del Parc Agrari al Mercat de Pagès que se celebrarà setmanalment a Sant Boi de Llobregat (cada divendres a la tarda) i de la Colònia Güell (cada dissabte al matí).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios