www.elllobregat.com
Entrega de guardons als guanyadors del 9e premi Pilarín Bayés

Entrega de guardons als guanyadors del 9e premi Pilarín Bayés

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Ahir pel matí, més d’un centenar d’alumnes, professors i pares de primària van omplir la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona per rebre els guardons del Novè Premi Pilarín Bayés, de contes escrits per nens i nenes, convocat per l’Obra Social de Caixa Penedès i l’Editorial Mediterrània. L’acte va comptar amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; de Pilarín Bayés; del filòsof i assessor pedagògic Gregorio Luri, i de la directora de l’Editorial Mediterrània, Mònica Estruch.

En el torn de paraules, Pilarín Bayés va explicar als nens, mentre dibuixava un drac amb dues tisores de diferents mides, que la crisi és com una “bèstia” que retalla a l’engròs, referint-se a la política d’ajustos del govern, però que també existeixen les retallades més petites que fa cadascú a casa seva. Luri, per la seva banda, va destacar que els contes dels nens reflecteixen que aquests “han entès la crisi amb més claredat que molts premis Nobel” ja que saben que per superar-la cal “estudiar de valent, concentrar-se millor a classe, aprendre idiomes o no demanar regals inútils”. La consellera Rigau va tancar l’acte fent un reconeixement de l’esforç que suposa guanyar aquest premi, ja que davant de la dualitat “fer les coses o fer les coses bé”, els alumnes han triat la segona opció.

Amb el tema “Valors per superar la crisi”, l’objectiu d’aquesta novena edició del certamen era que els nens i les nenes valoressin la crisi, no en el sentit negatiu, sinó com una oportunitat per canviar les coses. A partir de tots els contes rebuts, i com a novetat destacada, el premi incorporava enguany la figura de l’expert –Gregorio Luri-, encarregat d’analitzar la vivència dels més petits en relació a la situació de crisis actual en un estudi anomenat “Estudi Mediterrània - Escoltem els nens”, que s’ha editat en format llibret, i que va presentar-se el mateix dia de la lectura del veredicte.

Guanyadors

En aquesta edició, s’han presentat un total de 1.200 contes per accedir als 15 guardons que atorga el concurs, 5 per a cadascú del cicles formatius: inicial, mitjà i superior. Els guanyadors que ahir van rebre el guardó són:

Cicle inicial:

El problema dels Reis Mags amb el pseudònim Els Reis Mags, de l’Escola Infant Jesús, de Barcelona.

L'escola es fa vella amb el pseudònim Tòquio, de l’Escola Joan Ardèvol, de Cambrils.

Voraviu vers Viufeliç amb el pseudònim Els taurons, del Col·legi Sant Miquel Arcàngel, de Molins de Rei.

El Gerard, la Marta i els seus amics extraterrestres amb el pseudònim Els follets, de l’Escola Ramon Faus i Esteve, de Guissona.

Un núvol gris al país de l'Alegria amb el pseudònim Estalvi, del Col·legi Claret, de Sabadell.

Cicle mitjà:

La noia del violí amb el pseudònim Leo, de l’escola Mare de Déu del Roser, de Barcelona.

La Júlia, la poma i les consoles amb el pseudònim Ares, del Col·legi Claret, de Sabadell.

No tinc diners, i què? amb el pseudònim Jep Sabà, de l’escola Pia Balaguer, de Balaguer.

La granja de la vila amb el pseudònim Shadow, del Col·legi Claret, de Sabadell.

El regal d'en Marcel amb el pseudònim Filiprim, de l’escola Salvador Espriu de Granollers.

Cicle superior:

L'home a qui més li agradaven els contes amb el pseudònim Pianista star, de l’escola Arabell, de Lleida.

Crisi, risc i... rics! amb el pseudònim Berozgari, de l’escola Rubén Darío, de Barcelona.

Al meu barri surt el sol amb el pseudònim Taronja2001, de l’escola Pia Balaguer, de Balaguer.

Els projectes de l'Eric amb el pseudònim Mark Evans, de l’escola Alexandre Galí, de Barcelona.

No diguis crisi, diguis esforç! amb el pseudònim Tennismusical, de l’escola Terraferma, de l’Alpicat.

El jurat d’enguany, presidit per Pilarín Bayés, estava format per Jordi Albertí, Joan Baqués, Montserrat Cabré, Joaquim Carbó, Montserrat Cortina, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Antoni Gistau, Alegria Julià, Gonçal Luna, Meritxell Margarit i Lluís Vila d’Abadal.

El “Premi Pilarín Bayés” es va crear l’any 2003 amb l’ objectiu d’estimular l’ús del català entre els més joves mitjançant l’escriptura i la lectura. El concurs va adreçat als nens d’entre 6 i 12 anys.

Entrega de guardons als guanyadors del 9e premi Pilarín Bayés
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios