www.elllobregat.com
Reclamació d’ERC de Sant Boi a l’alcalde Bosch

Reclamació d’ERC de Sant Boi a l’alcalde Bosch

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Esquerra Sant Boi reclama a l’alcalde que “comenci a actuar com a alcalde de Sant Boi enlloc de com a
alcalde del seu partit” davant EuroVegas.
Els republicans lliuren una carta al registre municipal per a l’alcalde, acompanyada d’una carxofa florida, símbol de les reivindicacions a favor del Delta i el Parc Agrari.

Aquest matí Esquerra a Sant Boi ha celebrat una roda de premsa davant l’Ajuntament per denunciar que “no entenem que cada dia es vagin publicant notícies de que EuroVegas vindrà a la nostra ciutat i que tothom en parli; i que el nostre alcalde continuï dient que no té informació per intentar expulsar-se el problema”. Amb aquestes paraules s’ha expressat Miquel Salip, portaveu d’ERC a Sant Boi, que ha recordat que “al mes de març vam ser molt curosos i ens vam limitar a demanar al Ple de quina informació es disposava, instant a fer tots els esforços per aconseguir-ne més”.

Pels republicans, tres mesos després d’aquella intervenció, i amb la Generalitat “donant informació a través del seu Portaveu, utilitzant un to de xantatge intolerable, posant en entredit un model productiu, econòmic, territorial i social, argumentant la creació de llocs de treball que al principi parlaven de 260000 i ara ja són només 15000, i vés a saber com anirà caient; res ha canviat”.

Passats tres mesos de la petició dels republicans al Ple, “i amb el magnat Adelson a punt de venir dilluns amb els seus tècnics a prendre mides dels terrenys, l’alcalde segueix dient que no té informació”. Per Salip, un Alcalde “no pot fer com els tres micos del cartell, que no volen veure, no volen sentir-hi i no volen explicar, i que no pot restar passiu esperant a que li vingui la informació”. Els republicans consideren que davant d’un fet d’aquesta importància, l’alcalde ha de ser insistent, i fer-se pesat si cal, per tenir la informació.

En aquest sentit, Salip -que ha comparegut acompanyat de l’ex regidor de Medi Ambient i Entorn Natural Josep Maria Cervelló i del Secretari de Política Municipal, Jaume Sans- ha ressaltat que “aquesta passivitat ens decep profundament. I ho fa especialment perquè el passat mandat vam compartir govern amb aquest mateix alcalde, i ho vam fer entre d’altres coses perquè vam acordar incorporar la conservació i potenciació del Parc Agrari i de l’entorn natural de la nostra ciutat com un dels eixos estratègics, no com una cosa d’un mandat perquè hi erem nosaltres, sinó com un element que havia de perdurar en el temps. Per això estem molt decebuts d’aquest silenci de l’alcalde”.

El portaveu d’ERC ha volgut remarcar que no es tracta d’un tema menor, sinó que es tracta d’un debat que marca el present i el futur a mitjà i llarg termini de la ciutat, debatent-nos entre “la protecció o la destrucció del parc agrari, i de l’entorn natural del que tanta gent gaudeix actualment, però també entre ser la ciutat de la salut mental o la ciutat del joc i la ludopatia”. Fent especial èmfasi en la qüestió agrària, ha plantejat que “estem debatent si volem un model productiu d’agricultura moderna integral, que sigui capaç de reinventar-se i d’animar a les noves generacions a incorporar-s’hi o volem simplement més totxo primer, i el que vindrà després, que és joc i tot el que comporta”.

Per tot això, Esquerra ha denunciat que l’alcalde de la ciutat “davant de tots aquests debats de trascendental importància actua tenint en compte els compromisos amb el seu partit i els seus principals dirigents, com l’alcalde de Cornellà, el senyor Balmon, enlloc d’actuar com a alcalde de la ciutat de Sant Boi. I nosaltres, des d’Esquerra, li demanem això, que rectifiqui i que comenci a actuar com a alcalde de Sant Boi enlloc de com a alcalde del seu partit” Sant Boi de Llobregat.

Posteriorment, Salip, acompanyat de diversos membres de l’executiva i la secció local del partit, han lliurat al registre municipal una carta adreçada a l’alcalde i una carxofa florida, que ja s’ha convertit en el símbol de la lluita per defensar el Parc Agrari i els Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Posteriorment, Salip, acompanyat de diversos membres de l’executiva i la secció local del partit, han lliurat al registre municipal una carta adreçada a l’alcalde i una carxofa florida, que ja s’ha convertit en el símbol de la lluita per defensar el Parc Agrari i els Espais Naturals del Delta del Llobregat.
(carta a pàgina 7)
Redacció ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios