www.elllobregat.com
Sant Vicenç millora la qualitat de l’aigua que aporta a l’aqüífer del riu Llobregat

Sant Vicenç millora la qualitat de l’aigua que aporta a l’aqüífer del riu Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Fins ara la filtració es feia de manera natural, a través de les dues basses que hi ha al costat del riu, un cop passat la riera de Torrelles. Gràcies al projecte Life Plus Ensat, s’ha creat un compost que millora aquest procés.


La primera de les basses agafa l’aigua del canal de la dreta del riu, la sedimenta i la passa a la segona bassa. És allà on, de manera natural, l’aigua es filtrava abans d’arribar a l’aqüífer. El projecte Life Plus Ensat ha consistit en afegir al llit d’aquesta bassa un compost de destrucció de contaminants, per millorar encara més la qualitat de l’aigua. L’aigua de l’aqüífer s’utilitza després per a consum humà: per a captacions d’aigua potable, captacions de rec, de pous, etc.

En el projecte Life hi ha participat CETAQUA, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC-idAEa) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, el Grup d’Hidrologia Subterrània de la Universitat Politècnica de Catalunya, i la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Llobregat (CUADLL).

Redacció ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios