www.elllobregat.com

L’Hospitalet de Llobregat

L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat presenten la mostra Neolític. De nòmades a sedentaris

L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat presenten la mostra Neolític. De nòmades a sedentaris

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Aquesta exposició de l’Obra Social ”la Caixa” reconstrueix la decisiva evolució cultural de la nostra espècie en el període comprès entre 13.000 i 5.000 anys enrere.
En aquesta etapa, l’home realitzà un canvi transcendental, ja que passà dels últims caçadors a les primeres societats urbanes, de nòmades a sedentaris. La mostra reprodueix, a partir de diversos recursos museogràfics, els tombants culturals i les zones geogràfiques en què es va dur a terme el neolític.

El contingut de l’exposició s’estructura entorn de cinc àmbits cronològics: els últims nòmades caçadors i recol·lectors, les primeres pràctiques agrícoles, la domesticació animal per a la ramaderia, l’ús de la ceràmica i el desenvolupament de l’escriptura.

Neolític. De nòmades a sedentaris és una producció de l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. Comissariada per Lluís Batista, ha comptat amb l’assessorament científic d’Eudald Carbonell, codirector del Projecte Atapuerca. La mostra es podrà visitar en un tendal instal·lat a la rambla de la Marina de l’Hospitalet de Llobregat (entre Avgda. Carrilet i carrer Provença) del 28 de setembre al 18 de novembre de 2012.

L’Hospitalet de Llobregat, 1 d’octubre de 2012.

El concepte neolític serveix per definir el període de canvi decisiu en l’evolució cultural de la nostra espècie. L’exposició itinerant de l’Obra Social ”la Caixa” Neolític. De nòmades a sedentaris reprodueix, a partir de diversos recursos museogràfics, els tombants culturals i les zones geogràfiques en què es va dur a terme el neolític.

El contingut de la mostra Neolític. De nòmades a sedentaris s’estructura entorn de cinc àmbits cronològics:

Els últims caçadors i recol·lectors: el mesolític
Entre 13.000 i 11.000 anys enrere
El primer àmbit de l’exposició actua com a introducció.

El mesolític és l’etapa de transició entre el paleolític i el neolític o, el que és el mateix, entre l’edat de la pedra antiga i l’edat de la pedra nova. En Neolític. De nòmades a sedentaris, el visitant és rebut per una escenografia a mida real que podria representar el jaciment d’al-Wad en el Mont Carmel (en l’actualitatt, Israel). Eixa escena transporta el visitant a la vida de l’home en les cavernes, però ja amb una recol·lecció selectiva de cereals i un tracte amb el bestiar diferent ja que actua com a company de l’home i no com a presa.

Redacción ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios