www.elllobregat.com
L’Auditori de Cornellà acull el 8 de novembre el primer Getting Contacts adreçat a l’exportació empresarial

L’Auditori de Cornellà acull el 8 de novembre el primer Getting Contacts adreçat a l’exportació empresarial

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Prop d’un centenar d’empresaris s’han inscrit. Els experts auguren que obrir nous mercats jugarà un paper clau en el creixement econòmic.

El proper 8 de novembre L’Auditori de Cornellà acull la primera edició de la jornada Getting Contacts Export. Es tracta d’una sessió matinal centrada en la internacionalització i la cooperació en l’exportació. La trobada tindrà lloc de 9.30h a 14h i cada participant podrà realitzar fins a 15 entrevistes centrades en l’exportació de serveis i productes. Organitzada pel Centre d’Empreses Baix Llobregat, vinculat a PROCORNELLÀ, empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de la ciutat, aquesta iniciativa s’afegeix a d’altres projectes impulsats des de l’Ajuntament de Cornellà per tal de promoure iniciatives en favor de la dinamització del sector empresarial. Des del Centre d’Empreses ja s’han organitzat diferents sessions de Getting Contacts però és el primer cop que es far adreçat exclusivament al fet d’obrir mercats a l’exterior. I és que, els experts vaticinen que l’activitat exportadora jugarà un paper clau en el creixement econòmic dels propers anys tot i que caldrà un esforç de manteniment de la competitivitat i la reorientació cap a els mercats més dinàmics. Segons dades de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), la tecnologia industrial és el principal sector exportat per Catalunya juntament amb d’altres com els productes químics o la moda, entre d’altres. D’altra banda, França, Alemanya, Itàlia, Portugal o Suissa són les destinacions principals de l’exportació de Catalunya. Així, el primer Getting Contacts Export està estructurat de tal forma que cada participant s’interrelacionarà amb d’altres empresaris amb l’objectiu de crear sinèrgies per tal d’iniciar l’exportació de productes i serveis. A través de 15 entrevistes, es podrà contactar en una mateixa sessió amb distribuïdors, Export Mànagers, especialistes en mercats, nous col·laboradors, etc, tot in situ a L’Auditori.

L’esdeveniment de networking garantitza l’obtenció d’una agenda de contactes real en acabar la sessió, ja que tots els participants comparteixen l’interès per exportar. Segons l’experiència d’altres edicions similars, els participants disposaran d’un mínim d’un 70% de contactes efectius. Aquesta trobada és una manera de conèixer noves vies de negoci i comptarà amb el suport tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona. Ja s’han inscrit prop d’un centenar d’empresaris. Qualsevol producte o activitat pot tenir èxit obrint-se a nous mercats. En el rànking dels principals sectors exportats per Catalunya a més dels ja citats com la tecnologia industrial, la indústria química i la moda hi ha d’altres productes com les matèries primeres, la indústria auxiliar mecànica i de la construcció, hàbitat, els productes càrnics, el medi ambient i la producció energètica i els productes hortofructícoles que també veuen com l’exportació es tradueix en balanços econòmics positius.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios