www.elllobregat.com
Finalitza la urbanització del carrer de Salvador Allende

Finalitza la urbanització del carrer de Salvador Allende

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Membres de l’equip de govern i personal tècnic han visitat aquest matí la zona, on també s’ubicaran dues residències: la de la gent gran i la de la Fundació Iris.
L’obra destaca pel tractament de les aigües de pluja. En lloc de conduir-les a la claveguera, s’ha realitzat un sistema de pendents i zones enjardinades que les absorbeixen i les condueixen cap al subsòl.

L’obra s’ha fet en gran part del carrer de Salvador Allende, concretament, en el tram comprès entre el pont de Ferrocarrils i el carrer del Claverol. També s’ha urbanitzat part del carrer del Claverol: des de la rotonda de la carretera de Torrelles fins al carrer de Santa Clara.

Arbres amb diferent floració
Al llarg de tot el recorregut, s’han plantat arbres i arbustos de diferent floració, de manera que l’arribada de cada estació coincidirà amb el canvi de les flors i les fulles de cada espècie.

El carrer de Salvador Allende té una amplada de 12 metres. En la vorera més pròxima a la residència, tots els arbres estan plantats dins un escocell continu, un gran rectangle que va des de l’inici fins al final del carrer i que està ple de material reciclat. L’objectiu és que els arbres tinguin més espai per créixer i que l’aigua de la vorera quedi retinguda en aquest espai, per filtrar-la poc a poc en el subsòl.

Zona d’aparcament i de vianants
La zona d’aparcament del carrer de Salvador Allende es diferencia de l’asfalt de la carretera gràcies a un paviment de llambordes, que es convertiria en zona de vianants en cas que fos necessari. A més, la vorera més pròxima a les residències és més àmplia que la resta per facilitar la mobilitat dels vianants.

Redacció ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios