www.elllobregat.com

Esplugues de Llobregat

 L’Ajuntament d’Esplugues assessorarà a famílies per que renegociin les seves hipoteques

L’Ajuntament d’Esplugues assessorarà a famílies per que renegociin les seves hipoteques

L’alcaldessa, Pilar Díaz, s’ha reunit amb els delegats de 12 entitats bancàries per presentar el nou servei que s’oferirà a l’Oficina Local d’Habitatge

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament d’Esplugues té previst incorporar a partir de gener de 2013 un nou servei d’acompanyament a les persones i famílies sobreendeutades per a la intermediació amb les entitats bancàries i propietaris d’habitatges de lloguer.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha presentat aquest dimecres als delegats de 12 entitats bancàries que operen a la ciutat aquest servei, “necessari per evitar un problema cada vegada més preocupant i que actualment ja és objecte d’un debat important a l’àmbit polític”.

La finalitat d’aquest servei d’acompanyament és assessorar les persones i famílies en risc de perdre l’habitatge, per deutes hipotecaris o per impagament del lloguer, per renegociar les condicions dels seus pagaments amb els bancs i propietaris i arbitrar solucions “més justes i proporcionades” perquè les persones afectades puguin fer front al pagament de les quotes mensuals i evitar el desnonament.

Com ha destacat l’alcaldessa, “es tracta de què tots i totes ens impliquem per garantir un dels drets fonamentals que recull la Constitució: el dret a un habitatge digne”.

El nou servei es prestarà des de l’Oficina Local d’Habitatge, on podran acudir les persones que prevegin problemes de pagament de la hipoteca o el lloguer i hagin intentat una negociació prèvia infructuosa amb els creditors. Un expert en la matèria analitzarà cada cas concret i acompanyarà els usuaris en les noves gestions amb les entitats bancàries o els propietaris de pisos de lloguer. Aquest servei, a més, comptarà amb la col·laboració de Càritas, associació a la qual es derivaran els casos més extrems perquè s’habilitin les ajudes necessàries.

Redacció||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios