www.elllobregat.com

L’Hospitalet de Llobregat

L’alcaldessa reitera la seva petició a la Generalitat de gestionar els habitatges públics

L’alcaldessa reitera la seva petició a la Generalitat de gestionar els habitatges públics

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Creu que l’Ajuntament ho faria de forma “més eficient i àgil” perquè té coneixement directe de la realitat a la ciutat Núria Marín ha fet la petició coincidint amb el debat públic sobre el dret a un habitatge digne i el Reial decret del Govern central.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha reiterat la seva petició a la Generalitat de Catalunya de “gestionar des de l’Ajuntament els habitatges públics que hi ha a la ciutat. Com ja vaig demanar ara fa dos anys, des de l’Ajuntament podríem gestionar i adjudicar els habitatges públics d’una forma més eficient i àgil. És indecent la combinació d’habitatges socials buits i famílies sense habitatge”. Aquestes declaracions les ha fet després que avui s’ha donat a conèixer l’ordre de desallotjament d’un habitatge social a la ciutat, ocupat per una família amb 3 filles que no el té adjudicat, i en el marc del debat social que s’ha generat al voltant dels desnonaments i del Reial decret del Govern de Rajoy.

Marín ha explicat que en el tema de l’habitatge “hi ha dues realitats socials que ens preocupen especialment, en les quals els ajuntaments no tenim competències però que hem de continuar reclamant: els desnonaments de famílies del seu habitatge i l’ocupació d’habitatges socials per part de persones que no tenen l’adjudicació corresponent per manca d’un sostre digne”.

L’alcaldessa ha denunciat la lentitud en la gestió del parc públic d’habitatges i ha defensat que “l’Administració ha de ser garant dels procediments establerts per a l’adjudicació d’habitatges entre totes les famílies sol·licitants i no es poden tolerar situacions d’ocupació il·legal, especialment des del moment en què existeixen llistes de persones i famílies que necessiten aquests habitatges de forma acreditada i que esperen el seu torn de forma reglada”.

Marín ha explicat que a l’espera que hi hagi un canvi de lleis, s’ha de continuar lluitant per evitar aquestes situacions. “Crec que com a societat certament anem tard, per darrere dels esdeveniments tristos, dolorosos i greus que afecten diàriament moltes famílies”.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha denunciat aquesta situació injusta amb dues mocions de suport a la dació en pagament; ha fet costat als ciutadans amb atenció social; ha constituït la Mesa d’Intermediació Hipotecària, amb les Plataformes d’afectats, la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet i els sindicats UGT i CCOO, i, properament, es crearà l’Oficina Municipal d’Intermediació Hipotecària, que estarà coordinada amb l’Oficina Municipal de l’Habitatge de L’Hospitalet, i que oferirà a tots els afectats un servei d’assessorament sobre el deute hipotecari i la intermediació amb les entitats financeres.

Redacción ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios