www.elllobregat.com

Les Entitats Juvenils són la nostra riquesa

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La riquesa d’un poble té diferents paràmetres de mesura, i massa vegades només ho observem a través d’un prisma que només ensenya el vestit d’aquest, però què hi ha en les entranyes i en la part més íntima d’un poble?
L’anima i el sentit d’un poble rau, en un grau prou important, en totes aquelles entitats de lleure (les quals aporten valor afegit a la tasca que les escoles duen a terme) que a través dels seus ideals i d’un esperit voluntari aposten per una societat més justa, solidària i millor i ho fan a través de l’educació i la sensibilització dels infants i joves.

A Sant Boi han desaparegut moltes entitats de lleure en els últims anys, aquest fet és una realitat que no podem deixar que continuï com fins ara. Perquè menyspreant la seva tasca, minvant els recursos econòmics i callant les seves veus hem provocat que massa persones que viuen i senten el lleure quedin apartades i marginades d’aquest projecte de construcció de poble. Si ofeguem aquestes entitats estem privant a molts infants i joves de participar en un sistema educatiu que es basa en el respecte vers l’altre, en fomentar la solidaritat i l’esperit de comunitat.

Entre tots hem de tirar endavant i impulsar totes aquestes entitats de lleure, tanmateix, tot això no es pot fer sense els recursos necessaris i sense el consens de les parts implicades. L’Ajuntament, les entitats i els agents implicats de forma integral, els quals tenen la responsabilitat de coordinar-se de forma contínua des d’una perspectiva macro i micro: amb l’escola, amb els serveis socials, amb els equipaments culturals, amb el teixit associatiu i amb les administracions, per tal de donar un impuls a aquest col·lectiu. Si no som capaços d’oferir aquests recursos i prioritzar el lleure educatiu dels infants i els joves amb propostes creatives i atractives per atreure’ls, els privarem de gran part dels seus drets socials i civils.

Dit d’una altra manera, cal que facilitem les eines als infants i als joves per fer-se adults corresponsables amb els seus iguals, amb el seu entorn, amb la seva societat, amb els més necessitats, només així aconseguirem ciutadans amb drets, i també amb deures, que seguiran un camí basat en la justícia, solidaritat i sostenibilitat, amb la finalitat de crear plegats una societat per a tothom.

Aprofitem per felicitar totes les entitats que lluiten i treballen dia a dia i que fan que molts infants i joves puguin gaudir del lleure.||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios