www.elllobregat.com

CiU de Sant Boi aposta per l’esport

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
“Cada euro invertit en activitat física té un estalvi de fins a 15 euros en sanitat” així de contundent va ser el Doctor Nicolàs Terrado en la ponència inaugural de les Jornades d’Atenció Primària.
Terrado va fer referència als estudis realitzats a Catalunya fa 15 anys per la Generalitat on es va calcular que l’estalvi sanitari és de 50 euros a llarg termini. Així mateix el govern dels Estats Units va realitzar un estudi que va concloure que aquelles persones que fan algun exercici de forma habitual “tenen la meitat de despeses mèdiques que aquelles que no el fan”
A Sant Boi tenim unes instal·lacions impressionants, uns grans complexes esportius però uns preus molt elevats. Uns preus que fan que les instal·lacions no s’obrin a la gent de la nostra població i que estan per sobre del preu mig de mercat. Altres poblacions del Baix Llobregat com Gavà, El Prat, Viladecans, Castelldefels o Sant Vicenç tenen preus molt més reduïts, i no cal parlar d’aquelles instal·lacions privades que donen preus inferiors i millors serveis. Que tenen aquestes poblacions de diferent?
Des de Ciu Sant Boi pensem que no es suficient construir instal·lacions i donar la gestió a empreses privades per que l’explotin, empreses que en volen treure un benefici i que no deixen de ser un intermediari entre el producte i el consumidor que l’únic que fa és encarir el servei. Al voltant de tot això han d’haver-hi polítiques municipals que es preocupin pel correcte funcionament i per l’aprofitament d’aquests espais, per tant han d’assumir les seves responsabilitats.

Potser ha arribat el moment de canviar la forma de gestionar, de fer veritables polítiques que rendibilitzin les nostres instal·lacions, no tant sols a nivell econòmic sinó a nivell social. Cada cop hem de ser més conscients dels beneficis de l’activitat física i ja no tant sols a nivell de salut i social sinó que aquests beneficis a llarg termini també es reverteixen a nivell econòmic.

Perquè tot això sigui possible en la situació econòmica que ens trobem hem de fer projectes reals, adaptats a les nostres possibilitats i necessitats, involucrant a totes les associacions esportives i culturals en aquests projectes, realitzant una simbiosi en la qual tots sortim guanyant. Des de CIU estem treballant perquè això sigui una realitat, estem treballant perquè els nostres ciutadans i ciutadanes no hagin de pagar més per uns serveis que en molts casos ni tant sol arriben a gaudir.

Hem d’oferir serveis de qualitat a preus públics i vetllar perquè l’accés de tots el ciutadans de la nostra vila sigui una realitat, hem de treballar en el desenvolupament de projectes conjunts. Els poders públics locals van deixar de banda en molts casos a l’associacionisme esportiu del país, el qual ha tingut un paper tradicional a Catalunya com a part vital de l’estructura impulsora de l’esport català, hem de donar un pas enrere i tornar a començar. Hem d’aprendre dels errors i dels encerts, hem de construir entre tots una nova realitat.||


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios