www.elllobregat.com

Una festa major del poble i un altaveu del poble!

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Hem de vetllar per tenir una festa major del poble i no una festa major de l’Ajuntament, així de clar ho diem perquè així de senzill és. Cal anotar però que aquests últims anys hem millorat gràcies a la gran oferta d’activitats que es proposen des de La Festa Major Alternativa que enguany s’ha vist greument amenaçada.
Apostar per una festa major més plural significa incloure a tothom a la festa i fer-los partícips d’aquesta, destaquem la manca de comunicació amb l’Ajuntament, el qual tres dies abans va voler fer la feina que no havien fet en tot un any amb la FMA. Hi ha normatives que no s’ajusten a la realitat i activitats de la festa major alternativa que s’han vist perjudicades. Creiem que la FMA ja és patrimoni de Sant Boi, senyors és aquesta la Festa Major que voleu per Sant Boi? O l’heu fet a la vostra mida?
Des de Ciu creiem que hem de donar més pes a totes les entitats, col·lectius i associacions que dia rere dia teixeixen un Sant Boi més comunitari, fent-ne un poble cohesionat i ric culturalment. Per tant ells han de ser una figura bàsica alhora de dissenyar les pròperes festes majors. Hem d’escoltar i fer-los part activa de les festes, només així serà una festa popular on tots hi estiguem representats.

D’altra banda volem remarcar el nostre desacord amb el programa de la festa major municipal, el qual no preveu un espai alternatiu per realitzar els actes en cas de pluja. Cada any hi ha l’actuació de l’orquestra a la plaça de l’ajuntament, era de suposar que en un espai tan petit com Can Massallera no hi cabríem. Des de Ciu creiem que s’hauria d’haver buscat un espai més adequat com un polisportiu veient que feia dies que hi havia previsions de pluja, aquesta manca de previsió ha fet deslluir aquest acte.

En temps tan durs és quan toca estrènyer el cinturó i no fer cap abús, en temps difícils no hem de permetre invertir en un concert molts diners, hem de saber gestionar els recursos que tenim i no malgastar-los en un acte de cloenda. Hi han mancances i punts febles, hem d’intentar equilibrar i lluitar per unes festes potents i riques tant a nivell cultural com social.

Des de Ciu tenim la responsabilitat de vetllar per una festa major on tots hi estiguem representats, nosaltres continuem apostant per una Festa Major de tots/es, no dubteu que continuarem treballant-t’hi! Per cert aquest any volem un Altaveu gratuït per a tothom i on sempre s’ha fet i mai s’hauria d’haver deixat de fer, a la plaça del nostre poble!!||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios