www.elllobregat.com
L’Ajuntament de Sant Boi, l’AMB i TMB han signat dos convenis per donar suport al projecte.
L’Ajuntament de Sant Boi, l’AMB i TMB han signat dos convenis per donar suport al projecte.

Defensors dels drets humans visitaran Catalunya del 2 al 12 d’octubre

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, L’Àrea Metropolitana de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona donen suport al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans
Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Boi, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut dels Drets Humans de Catalunya. El projecte compta amb la participació d’altres municipis catalans (Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Barberà del Vallès i Lliça de Vall), i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels Drets Humans, amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania dels municipis participants. També hi col·laboren el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Casa Amèrica de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Convenis
L’Ajuntament de Sant Boi, l’ AMB i TMB han signat dos convenis per donar suport al projecte. L’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ha signat els convenis amb els representants d’ambdós organismes: el vicepresident de l’AMB i President del Consell Metropolità de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Jordi Portabella, i el director de Comunicació i Relacions Institucionals de TMB, Santiago Torres.

L’alcalde de Sant Boi ha dit que valora molt positivament que des de l’AMB i TMB “hi hagi sensibilitat de cooperació, malgrat la crisi, i que no siguin merament organismes tècnics”. Jordi Portabella ha agraït que l’Ajuntament de Sant Boi s’hagi dirigit a l’entitat que representa per col·laborar en aquest projecte”.

L’AMB aportarà finançament al projecte (19.997 euros) i donarà suport tècnic i logístic. D’altra banda, TMB es compromet a la difusió del projecte mitjançant els seus canals de comunicació escrits, audiovisuals i digitals.

TMB organitzarà una exposició il·lustrativa del projecte a l’espai Mercè Sala (estació de metro de Diagonal). “Defensores: el testimoni oblidat” és una mostra de fotografies de Sofia Moro que es podrà visitar del 7 d’octubre al 12 de novembre de 2013.

Grup de defensors i defensores dels Drets Humans
Un grup de sis defensors i defensores dels Drets Humans visitaran Catalunya durant un període de deu dies (del 2 al 12 d’octubre), per organitzar una sèrie d’activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a centres educatius, etc.) que serviran per donar a conèixer la tasca d’aquestes persones i la importància de donar-los suport.

Els defensors i defensores de Drets Humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per a promoure o protegir els drets humans i, moltes vegades, arrisquen la seva pròpia Seguretat. El grup està format per Marco Antonio Arana Zegarra, defensor de drets humans peruà, perseguit per la seva defensa del medi ambient i María Doris Rivera Ríos, membre de la Comissió de Drets Humans i Dret Internacional del Bajo Ari, Colòmbia. Els dos estan sota amenaça permanent per les seves activitats als seus respectius països.

La delegació inclou també James Torh, membre de la Comissió Nacional Independent de Drets Humans de Libèria; Idagja Lachgare, defensora dels drets del poble sahraui perseguida per les autoritats marroquines; Alma Masic, defensora de Drets Humans de Bòsnia-Herzegovina; i Estela de Carlotto, presidenta d’Abuelas de la Plaza de Mayo.

Els sis defensors i defensores participaran en diferents activitats com xerrades i col·loquis als onze municipis. A més, seran rebuts al més alt nivell per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, i es reuniran amb diferents organismes de defensa dels Drets Humans a casa nostra com el Síndic de Greuges de Catalunya i el Fòrum de Síndics i Defensors locals de Catalunya.

La cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament són àmbits d’actuació de l’AMB, recollits com a objectius en el Pla d’Actuació Metropolità 2011-2015, amb la voluntat de desenvolupar-los amb un model propi de cooperació metropolitana, catalana, municipalista i concertada.

L’Ajuntament de Sant Boi també té una llarga tradició en la lluita per la solidaritat, el desenvolupament i els drets humans. Aquesta tasca s’ha traduït al llarg dels anys en diferents programes, plans i activitats entre les que destaquen, a nivell intern, el compromís amb la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i la seva efectiva aplicació, i a nivell extern, en l’organització i celebració de Barrejant, la Trobada de la Solidaritat de Sant Boi, que a l’any 2013 celebrarà la seva 17a edició.

J.C.Chueca||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto